≫ 

Prošao sam kroz sr... rata, a samo su Srbi krivi! Zvezdin Kanađanin Janković eksplodirao zbog albanskih provokacija i izveštavanja u SAD! (FOTO)

Zna Janković dobro kroz šta je prošao...

  • 11

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Janković revoltiran je izveštavanjem zapadnih medija o utakmici Srbija - Švajcarska na Mundijalu.

Srbija je izgubila sa 2:1 golovima Džake i Šaćirija, igrača albanskog porekla, koji su provocirali nakon pogodaka simbolizujući rukama dvoglavog orla sa albanske zastave.

Mnogi zapadni mediji su o tome izveštavali sa oduševljenjem, veličajući potez, predstavljajući ovaj tandem kao proterane igrače koji su dočekali svoj trenutak da se revanširaju.

Janković je veliki deo života proveo u Kanadi i zna kako je kada se suočavaš sa osuđivanjima, predrasudama i stigmatizacijom, medijskim linčom, pa su mu navirala sećanja kada je pogledao šta se sve piše o švajcarskoj pobedi i provokacijama koje su naišle na odobravanje.

Provokacije Albanaca Foto: AP/Tanjug

Prvo je napomenuo da je sebi rekao da se neće uplitati u politiku, ali da je ovaj put morao da se oglasi.

- Kao ponosni Srbin, umoran sam od zapadnih medija... Najviše njih u Americi pravi lošu sliku o Srbiji i Srbima generalno. Ovo direktno dolazi zbog fudbalske utakmice i dva igrača Švajcarske, pokazivali su albanske simbole i svima je žao njih jer su morali da napuste svoju zemlju zbog rata?

- Moja porodica je prošla kroz isto sr... i mnogi Srbi imaju slične priče. Ali iz nekog razloga je sve uvek protiv Srba? Balkanski region je uništen ratom i svako ima svoju verziju koga će okriviti, ali hajde da uzmemo činjenice u obzir... Slušajte, nisam nacionalista, ali volim svoju zemlju i izgubio sam mnogo ljudi u tim ratovima.

- Poenta je da medijsko izveštavanje mora da se popravi. Odrastao sam u Kanadi i Americi slušajući kako su Srbi počeli svaki rat. Iskreno, to je smešno. Ne mrzim nikoga, ali ne dam ni na svoje - zaključio je Janković.

Inače, Janković je rođen u Beogradu, ali je od detinjstva do 2017. živeo u Kanadi i SAD, pre dolaska u KK Crvena zvezda. Nastupao je i za mlađe košarkaške selekcije Kanade.

Poruke Jankovića Foto: Twitter.com

Gagi Jovanović i Savo Milošević na treningu Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    24. jun 2018 | 06:21

    Bravo Stefane sve si lepo rekao.Vole te tvoje komsije iz Kanade.

  • filip

    24. jun 2018 | 00:32

    Decko je objasnio!! I ja ne dam na svoje!!! Ovde u Holandiju su bukvalno svi protiv Srbije!!!

  • S

    24. jun 2018 | 00:14

    Bravo Jankoviću !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA