≫ 

Englezi za poluvreme deklasirali Panamu uz het-trik Kejna, sledi borba sa Belgijom za 1. mesto! (VIDEO)

Hari Kejn postigao je peti pogodak na Mundijalu

  • 6

Fudbaleri Engleske prošli su u narednu fazu šampionata pošto su u Novgorodu deklasirali Panamu sa 6:1 u okviru 2. kola Grupe G na Svetskom prvenstvu.

>>> Neverovatan tiket pao u Engleskoj: Zbog nekoliko Krosovih centimetara u 95. minutu je ostao bez 5.000 funti!

Ovo je jedna od najvećih pobeda u istoriji Gordog Albiona na svetskim prvenstvima, koja je ujedno i odlična uvertira za duel sa Belgijom koji će odrediti ko će sa 1. mesta u nastavak takmičenja. Junak meča je Hari Kejn koji je sada sa 5 pogodaka na čelu liste strelaca Mundijala ispred Ronalda i Lukakua. 

Od samog početka bilo je jasno da je selekcija Tri lava došla po pobedu. Tako je već u 8. minutu mrežu prvi put na meču, glavom, posle kornera, zatresao Džon Stouns.

Pritisak Engleza se nastavio odmah po datom golu, a u 20 minutu Džesi Lingard je oboren na 6 metara od gola Paname pa je Kejn imao lak zadatak da dodatno poveća vođstvo.

Utisak je, da su na ovom susretu Ostrvljani uspeli da iskoriste svaku izglednu priliku, a ruku na srce, Panama je to i dozvolila. Najlepši gol na meču postigao je Džesi Lingard sa nekih 18 metara kada je pogodio same rašlje.

Do kraja poluvremena viđena su još dva gola u 40. i 45. minutu. Redom su pogađali ponovo Stouns, pa Kejn, iz drugog dosuđenog penala.

Do kraja, bilo je jasno da su Englezi već mislima na sledećem meču, mada je Kejn došao do het-trika kada ga je lopta "srećno" pogodila u nogu, promenila pravac i ušla u gol.

Zanimljivo, sa ovog prvenstva nasmejanih lica će otići i navijači Paname, jer je uprkos porazu i eliminaciji sa šampionata, njihov tim uspeo da postigne, u 78. minutu, počasni gol koji je ujedno i prvi ikada na svetskim prvenstvima za ovu selekciju.

Da podsetimo, derbi meč trećeg kola grupe G, koji će odlučiti ko će sa prvog, a ko sa drugog mesta u nastavak takmičenja, igraju Engleska i Belgija u četvrtak 28. juna od 20 sati.

Džesi Lingard proslavlja pogodak Foto: Tanjug/AP

ENGLESKA - PANAMA 6:1

(Stouns 8, 40, Lingard 36, Kejn 22, 45, 62, Baloj 78)

Sastavi

Engleska: Pikford – Megvajer, Stouns, Voker – Jang, Lingard, Henderson, Loftus-Čik, Tripije – Sterling, Kejn

Panama: Penedo – Dejvis, Eskobar, Tores, Muriljo – Rodriges, Godoj, Gomes, Kuper, Barkenjas – Peres

Hari Kejn postiže gol iz penala Foto: Tanjug/AP

Navijač Paname se odlično zabavlja na stadionu u Nižnjem Novgorodu Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 007

    24. jun 2018 | 14:45

    Jel Brih i ovi iz VARa gledaju kakvi se penali sviraju za Englesku?

  • kobi

    24. jun 2018 | 14:49

    Kad vidim penal engleza,sad mi jos gore,kada vidim sta nama nije svirao 😭

  • Alexi Lalas

    24. jun 2018 | 15:10

    Evo videli smo kako se sudi u korist neke veće sile? Dva penala od kojih je jedan sumnjiv, onaj prvi, pa sinoć na sličan način i još uverljivije za švedsku nije dosudjen?! Drugi penal čist ko suza a isto takav nije dosudjen nad Mitrovićem i to dvojica ga držali?! A zašto i nama nije bio sudija sa drugog kontinenta kao na ovom i kao na svim ostalim mečevima do sada?! E tako ti je to kada si mali u svetu biznisa jer fudbal je odavno izašao iz okvira sporta?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA