≫ 

Da li ćemo u Rusiji gledati obaranje golgeterskog rekorda? Kejn, Ronaldo i Lukaku opasno zapretili legendarnom Francuzu (FOTO)

Engleski napadač je nakon het-trika protiv Paname istakao kandidaturu za najboljeg strelca na Svetskom prvenstvu

  • 1

Aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu je počelo obećavajuće što se trke za najboljeg strelca turnira tiče.

Već nakon dva odigrana kola, napadač Engleske reprezentacije Hari Kejn, uspeo je da dođe do brojke od pet postignutih golova, dok su iza njega Romelu Lukaku i Kristijano Ronaldo sa po četiri.

>>>Džaku i Šaćirija čekaju po dva meča suspenzije, Švajcarci sazvali vanrednu konferenciju!

Zanimljivo je da se Kejn i Lukaku takmiče u istoj grupi, u kojoj se još nalaze ne baš tako kvalitetne reprezentacije Paname i Tunisa, koje zasigurno nose veliku zaslugu za odličan performans ove dvojice golgetera.

Hari Kejn nakon svog drugog postignutog pogotka sa bele tačke Foto: Tanjug/AP

Njihov direktan okršaj ćemo gledati u četvrtak 28. juna kada sange budu odmerile reprezentacije Belgije i Engleske u Kalinjingradu.

Ukoliko bi Kejn postigao još jedan pogodak, on bi se izjednačio po broju postignutih golova sa najboljim strelcem prošlog Mundijala u Brazilu Hamesom Rodrigezom, koji je tog leta postigao 6 golova na pet odigranih utakmica.

Na Svetskim prvenstvima 2010. i 2006. godine, golgeteri takođe nisu bili bog zna koliko efikasni: na oba pomenuta prvenstva najbolji strelci su postizali tek po pet pogodaka.

Ronaldo je postigao četiri pogotka u dosadašnjem toku Mundijala Foto: Tanjug/AP

Poslednji fudbaler koji je postigao dvocifreni broj golova na jednom Mundijalu bio je legendarni Nemac, Gerd Miler.

On je na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1970. godine postigao 10 golova na 6 odigranih mečeva, dok apsolutni rekord drži Francuz Žist Fonten, koji je na Mundijalu u Švedskoj 1958. godine uspeo da 13 puta zatrese mrežu rivala na takođe šest mečeva u kojima je nastupao.

>>>Nema dileme, najkvalitetniji dekolte Mundijala: Belgijska navijačica zasenila i goleadu na meču (FOTO)

Treba napomenuti da se u društvu dvocifrenih golgetera na jednom Svetskom prvenstvu nalazi još samo Mađar Šandor Kočiš, koji je na Mundijalu u Švajcarskoj 1954. godine postigao 11 pogodaka na samo 5 odigranih utakmica.

Romelu Lukaku je bio nemilosrdan prema svojim protivnicima Foto: Tanjug/AP

Što se ukupnog broja golova na Svetskim prvenstvima tiče, Miroslav Klose je i dalje na prvom mestu sa 16 pogodaka na 24 odigrana meča, dok je drugi na listi Brazilac Ronaldo Nazario sa 15 postignutih golova na 19 mečeva.

Da li će Hari Kejn, Romelu Lukaku ili Kristijano Ronaldo uspeti da ugroze ove legende fudbala, saznaćemo u nedeljama koje slede.

Ono što je sigurno za sada, nakon dva odigrana kola, jeste da pomenuti golgeteri imaju odlično prolazno vreme.

VIDEO: Jovan Šurbatović o žalbi FIFA na kopačke Šaćirija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA