≫ 

Brazil ima jednu veliku manu: Evo šta Orlovi moraju da rade ako žele da daju gol i pobede!

Selekao je, na prvi pogled, savršena ekipa, ali imaju taj ranjivi prostor koji Srbija mora da iskoristi

  • 37

Brazil - reprezentacija koja je prvi favorit da osvoji Svetsko prvenstvo, iako u prva dva kola protiv Švajcarske i Kostarike nisu blistali. Istovremeno i selekcija koja je sledeći protivnik fudbaklskoj reprezentaciji Srbije i selekcija koja stoji između Orlova i osmine finala Mundijala.

Urugvaj je blagi favorit s kvotom 2,75, ali Rusima igra i nerešen rezultat kako bi ostali na prvom mestu na tabeli Grupe A. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Urugvaj – Rusija.

Na papiru to izgleda kao nemoguća misija i nema sumnje da je Srbija autsajder u meču koji se u sredu veče igra u Moskvi. Skoro svi iz tabora Orlova su govorili o tome kako zaustaviti Brazilce, Da, disciplina u odbrani mora da postoji svih 90 minuta. Da svako ispunjava svoj deo zadatka, odnosno ''naređenje'' koje su dobili sa klupe tokom taktičke pripreme meča.

Igraju za čast, pošto su bez šansi za osminu finala. Egiptu se ipak daju mnogo veće šanse – 1,80 je kvota na dvojku. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Saudijska Arabija – Egipat

Međutim, ne bi trebalo zaboraviti da našem timu za narednu rundu treba pobeda. Dakle, gol je neophodan! A kako doći do njega?

Mitrović žali za propuštenom šansom protiv Švajcarske Foto: Tanjug/AP

Brazil, naime, ima jednu manu u defanzivi i to bi Srbija morala da zna i iskoristi. A verujemo da je Mladen Krstajić sa svojim stručnim štabom odradio potrebnu analizu.

Iran bi pobedom mogao da izbaci Portugalce iz nokaut faze, ali mala je verovatnoća – čak 5,60 iznosi kvota na keca, naspram 1,70 na dvojku. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za utakmicu između Irana i Portugalije.

Problem Brazilaca pozadi jesu protivnička utrčavanja u kazneni prostor, pogotovo između peterca i tačke za kazneni udarac.

Od 11 golova, koliko su primili u kvalifikacijama za Mundijal, Brazil je čak osam ''dobio'' na taj način. Ta ranjivost se najviše videla u mečevima sa Paragvajom i Urugvajom, s tim da se od tada promenio i selektor. Ipak, igrači nisu.

 Ako ne bude iznenađenja, Španija i Portugalije će gol razlikom odlučivati za prvo mesto u grupi. Maroko igra efikasno, moglo bi da bude golova: kombinacija 1&3+ plaća se kvotom 2,00. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Španija – Maroko.

Gol koji Brazil prima od Švajcarske Foto: Tanjug/AP

Miranda i Tijago Silva su centralni dvojac ispred Alisona i često vole da igraju visoko, što protivniku ostavlja dosta prostora za kontru i ubacivanje lopte iza leđa. Pogotovo što bekovi Marselo i Vagner najčešće igraju ofanzivno.

Rupu u odbrani tada krpi Kazemiro koji se vraća i glumi tog trećeg štopera, dok su pomenuti bekovi gore. Tada se protivniku otvara mogućnost da napada preko krila i da traži opciju ubacivanja u taj ''ranjivi deo'' kaznenog prostora.

A da je ''ranjiv'' videlo se i kod gola koji su primili od Švajcarske. Zuber je praktično ostao sam između Mirande i Tijaga Silve, a ispao je i Kazemiro. Taj višak prostora između dva štopera Srbija MORA da napadne ukoliko želi gol i prolaz dalje.

Vraćamo se i na odbranu gola koji čuva Vladimir Stojković.

Njemu će najveća opasnost pretiti s leve strane Brazilovog napada. Dakle, Branislav Ivanović će biti na teškim mukama. Naravno, ukoliko on bude igrao desnog beka. Opcija je Antonio Rukavina kao brži igrač, ali i NIkola Milenković da ''zakrpi'' rupe.

Marselo, Kutinjo i Nejmar ordiniraju po toj levoj strani, s tim da se napadač PSŽ-a otvara u sredini kada Marselo krene da ''glumi'' krilo. Protiv Kostarike je čak 46 odsto napada išlo preko leve strane, a protiv Švajcarske dva odsto manje. Dakle - 44!

Kutinjo je igrač koji je ubedljivo najviše trčao u ova dva meča na Mundijalu, pogotovo s loptom u posedu. Praktično je sam doneo ova četiri boda Brazilcima i pravo pitanje za Orlove nije kako će se nositi sa Nejmarom nego - jesu li spremni za asa Barselone?

Kutinjo slavi gol protiv Kostarike Foto: Tanjug/AP

Krstajić je posle meča sa Švajcarskom najavio ''taktičke promene'' u timu za Brazil. Ne zbog toga što je možda bio nezadovoljan partijom nekog igrača, nego što sam protivnik to iziskuje.

Da li se to više odnosi na odbranu svog gola ili možda čak neku novu ideju u napadu, videćemo u sredu veče kada ova dva rivala istrče na teren Okritije Arene.

Jedno je sigurno - Srbija mora da veruje u čudo, jer Brazil nije nepobediv!

VIDEO Ovo su sve prednosti selekcije Brazila: 

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Rusije, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    25. jun 2018 | 11:23

    Najbitnije je da se trči, trči, trči, trči, trči i trči!!! A onda kada misliš da si dovoljno trčao, onda nastaviš sa trčanjem, trčanjem, trčanjem.

  • RA

    25. jun 2018 | 11:40

    I sve bi to bili izvodljivo da mi nemamo 55 mana.

  • Bgd

    25. jun 2018 | 12:23

    Dajte ne ložite narod bez veze. Našim igračima je duša u nosu posle 20 minuta, nismo mogli da sačuvamo gol od Šaćirija i Džake a očekujemo da ćemo to uraditi protiv Brazila. Budimo realni makar jednom u životu i prestanimo sa fantaziranjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA