≫ 

Kakva ludnica, Španija bila na pragu eliminacije, ali je prva u grupi, Iran u 94. minutu promašio za prolaz! (FOTO)

Neverovatne dve utakmice na Svetskom prvenstvu, Portugalija se uz promašeni penal Ronalda izvukla

  • 16

Ludo, luđe - GRUPA B!

Sjajna, dramatična dva meča viđena su u poslednjem kolu B grupe na Svetskom prvenstvu u Rusiji, posle kojih je poznat poredak i plasman dve najbolje ekipe u osminu finala.

>>> Rusi bolno prizemljeni, Urugvaj je spreman za velika dela! (FOTO)

Španija je iznenađujuće jedva izbegla poraz i eliminaciju sa Mundijala, pošto je odigrala 2:2 sa Marokom u Kalinjingradu golom Aspasa u 93. minutu uz asistencuju VAR-a, dok je Portugalija odigrala 1:1 sa Iranom, ali je bila na pragu poraza koji bi značio i plasman Irana u nokaut fazu i eliminaciju Ronalda i družine evropskih prvaka!

Koliko je samo drame bilo u poslednjih petnaestak minuta ove dve utakmice, emotivne bure, teško je rečima opisati, ali na kraju se piše: prvi parovi osmine finala su Urugvaj - Portugalija i Španija - Rusija!

Konačan poredak u grupi B:

Španija 5 (GR 6:5), Portugalija 5 (GR 4:3), Iran 4, Maroko 1.

Odakle krenuti sa izveštajem, obično se ide od početka, ali ovoga puta mora od kraja - sva drama stala je u poslednjih pet minuta neverovatno uzbudljivih duela u Saransku i Kalinjingradu.

Španija i Portugalija su pred sam kraj imale rezultate koji su im garantovale miran prolaz dalje, s tim da su i jedni i drugi nastojali da budu prvi kako bi u osmini finala izbegli bolje plasiranu selekciju iz grupe A Urugvaj, a dobili objektivno slabije Ruse za rivala u prvom krugu nokaut faze.

Majstorskim golom Rikarda Kvarežme krajem poluvremena Portugalija je vodila 1:0, propustila da udvostruči prednost iz penala, koji je promašio Ronaldo, a istovremeno je Španija imala egal 1:1 sa otpisanim Marokom u 81. minutu.

U tom trenutku tabela je izgledala ovako: Portugalija 7, Španija 5, Iran 3, Maroko 1...

Foto: Tanjug/Ap

Promašen penal Ronalda, mogao je skupo da košta PortugalceFoto: Tanjug/AP

A onda je krenulo apsolutno ludilo na oba stadiona: Maroko je postigao i drugi gol, poveo 2:1, što je značilo da je furija vraćena na četiri boda, koliko je u tom trenutku imao i Iran, s tim da su Španci bili u prednosti zbog bolje gol-razlike. Strepeli su fudbaleri Fernanda Jera, nije ih hteo gol, a Marokanci tek sada mogu da žale za silnim promašajima u prva dva meča, kada su ostali bez bodova i bez bilo kakve šanse da prođu dalje.

Uljuljkani vođstvom, Portugalci kao da su se zadovoljili vođstvom, stali su, što je moglo skupo da ih košta, čak i eliminacije!

Unervozili su se igrači evropskog prvaka, Ronaldo je zaradio žuti karton zbog udaranja igrača bez lopte, da bi na vrhuncu drame Iranu dosuđen penal u 93. minutu, i to tek nakon VAR pregleda. Siguran izvođač bio je Ansarifard, za 1:1, i nadu Iranaca kojima je još jedan gol garantovao prolaz dalje, a Portugaliju eliminisao iz daljeg takmičenja!

Istovremeno, i u Kaljiningradu se odvijala drama kakvu odavno nismo videli: Španija je postigla gol u 91. minutu, Aspas je bio strelac, međutim taj gol je najpre poništen zbog ofsajda, da bi tek posle pregleda video snimka sudije priznale pogodak koji je značio i spas za Španiju i bod koji ih je lansirao na prvo mesto u grupi.

Za to vreme, u Saransku - Portugal je klecao!

U 94. minutu, Iranci su izveli napad protiv sada već potpuno smušenih Portugalaca, Mehdi Taremi se najednom našao "oči u oči" sa Patrisijem, šutirao levom nogom, lopta mu je malo pobegla, taman toliko da pogodi spoljni deo mreže - za očaj Iranaca i olakšanje Portugalaca, koji su sa jedva iščupanim remijem prošli dalje kao drugi, pa će u osminu finala na Urugvaj.

Navijači Irana uplakani posle utakmice Foto: Tanjug/Ap
Ronaldo slavi prolaz u osminu finala posle burnog meča, u pozadini iranski fudbaler tuguje zbog propuštene šanse Foto: Tanjug/Ap

ŠPANIJA - MAROKO 2:2

(Isko 19, Aspas 90+3  - Butaib 14, Nesiri 81)

ŠPANIJA: De Hea - Alba, Ramos, Pike, Karvalah - Alkantara (od 72. Asensio), Buskets, Inijesta, Isko, Silva - Kosta (od 72. Aspas).

MAROKO: Munir - Dirar, Da Kosta, Sais, Hakimi - Busufa, El Ahmadi - Ziješ, Belanda (od 64. Fadžr), Amrabat - Butaib (od 70. En Nesiri).

PORTUGALIJA - IRAN 1:1

(Kvarežma 45 - Ansarifard 90+3. p)

IRAN: Bejranvand - Hajsafi (od 55. Hajsafi), Purligandži, Hoseini, Rezajan - Amiri, Ebrahimi, Ezatolahi (od 76. Ansarifard), Jahankbaš (od 70. Godos), Taremi - Azmun.

PORTUGAL: Patrisio - Sedrik, Pepe, Font, Gereiro - Ad. Silva, Karvaljo, Mario - Kvarežma (od 70. B. Silva), Ronaldo i A. Silva.

Veliku borbu vode fudbaleri Maroka i Španije Foto: Michael Sohn
Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/AP

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iggy

    25. jun 2018 | 22:00

    Da mi bi da vidim ove nase da ginu za loptom kao ovi Iranci, pa nek gube! kapa dole za njih i steta sto ne izbacise primadone.

  • C7

    25. jun 2018 | 19:50

    Portugal nece ni proci dalje

  • Zeka

    25. jun 2018 | 23:14

    Irancima svaka čast ! ! !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA