≫ 

Brazil poslao Orlove kući: Ne može se eksperimentisati sa petostrukim prvakom sveta! (VIDEO)

Orlovi poklekli kada je Paulinjo pobegao Kostiću, a onda su u nastavku dotučeni

Fudbaleri Srbije protiv Brazila igrali su odlučujući meč na Mundijalu u grupi E, ali nisu uspeli da naprave podvig, pali su sa 2:0!

Posle poraza od Švajcarske, samo pobeda ili remi u slučaju pobede Kostarike nad Švajcarskom sa dva gola razlike vodila je dalje.

Navijači su se potrudili da ohrabre Orlove, i sami igrači su se dobro motivisali za okršaj karijere na Otkritije Areni, ali su već u prvom poluvremenu poklekli.

Brazil ide dalje kao prvi na Meksiko, Švajcarska će u okršaj sa Šveđanima posle ludog raspleta grupe F iz koje je Nemačka ispala.

Paulinjo slavi gol koji je sve rešio Foto: Tanjug/AP

>>>Ceo svet se smeje Nejmarovoj glumi protiv Srbije: Obrtao se kao centrifuga posle starta Ljajića! (VIDEO)

Ne eksperimentiše se protiv Brazila, ma kako petostruki svetski prvak igrao! Nije selekcija Titea briljirala, ali nismo ni mi kada je trebalo da krenemo na sve ili ništa, a Švajcarska je prva pokazala da se može parirati.

Ne može se to učiniti sa prvi put viđenom štoperskom linijom talentovanih igrača i čak tri promene protiv tima koji se već dugo ne menja i zna kako "diše" na terenu, sa velikim brojem majstora improvizacije.

Nama improvizacija ne ide od ruke iako smo njoj skloni već decenijama u fudbalu... A šteta je zbog generacije koja je imala potencijal i mogla je posle pobede nad Kostarikom da sve reši protiv Švajcaraca, koji su uspeli da preokrenu i kazne nas za prazan hod u igri, iako ne treba zanemariti greške sudije Feliksa Briha.

SRBIJA - BRAZIL 0:2

(Paulinjo 36, Silva 68)

Sudija: Alireza Fagani (Iran) Stadion: Spartak Moskva

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Veljković, Kolarov, Milenković, Matić, Milinković Savić, Tadić, Kostić (od 82. Kostić), Ljajić (od 75. Živković), Mitrović (od 89. Jović)

BRAZIL: Alison, Marselo (od 10. Luis), Miranda, Da Silva, Fagner, Kazemiro, Kutinjo (od 80. Augusto), Paulinjo (od 66. Fernandinjo), Vilijan, Nejmar, Žesus

ŠVAJCARSKA - KOSTARIKA 2:2

(Džemaili 31, Drmić 88  - Voston 56, Ruiz 90+3)

Švajcarska: Zomer, Lihštajner, Šar, Akanđi, Rodrigez, Behrami, Džaka, Embolo, Džemaili, Šaćiri, Gavranović

Kostarika: Navas, Ovijedo, Voston, Gonzalez, Akosta, Gamboa, Ruiz, Guzman Perez, Borhes, Kolindres, Kembel

Kokeza uz Infantina u loži Foto: Telegraf

TOK MEČA

Krenuo je hazarderski Krstajić sa Veljkovićem uz Milenkovića, pa se nedostatak iskustva osetio kada su Brazilci kretali u akciju poput osica.

Na početku su se ređali ofsajdi, ali smo i mi već u 5. minutu pokazali zube rivalu, kada je Tadić prostrujao po boku predriblavši Mirandu i Marsela, ali nije uspeo da izbori i korner.

Malo kasnije, povreda Marsela je naterala Titea da u igru uvede Felipea Luisa, dok su Orlovi počeli da prete dubokim ubacivanjima i kornerima.

Nejmar je uspeo da iznudi žuti karton Foto: Tanjug/AP

Za to su se Brazilci odlično spremili jer su znali da možemo biti opasni iz prekida, sve su čistili igrači, uz dobre reakcije Alisona koji je pravovremeno istrčavao i boksovao.

Kostić je ofanzivno bio među boljima, ali je nedostajala prava sinhronizovanost Milinković-Savića i Matića. Nije bilo ni prave kreacije, samo je uspevala jurnjava za Nejmarom kog je Ljajić oborio uz žuti karton, a nije ga štedeo ni Dušan Tadić.

U nekoliko navrata je naša štoperska linija pukla, ali je pravi mat viđen u 36. minutu, kada nije bilo nikog dok je Paulinjo bežao Kostiću.

Slavlje posle gola Foto: Tanjug/AP

Stojković je istrčao, bilo je to jedino što mu je preostalo, ali je Brazilac bio hladnokrvan realizator.

Do kraja poluvremena, Brazilci su delovali zadovoljno, dok je Srbija pokušavala da iznudi prekide i nije ih koristila. Pred poslednji zvižudk, Nejmar je sa 20 metara probao da pogodi rašlje gola Stojkovića, prebacio je preko prečke.

Drugo poluvreme počelo je slabim ritmom i Orlovi su oko 60. minuta napravili nekoliko dobrih napada, koji su izazvali paniku u redovima Brazilaca.

Alison je vrhunski čistio sve prekide Foto: Tanjug/AP

Milinković-Savić je slabo šutirao sa 15 metara, Mitrović sa peterca, dok je Adem Ljajić bio opasnost u vođenju igre. Ipak, čim su se oslobodili pritiska, dali su nam gol iz onoga što je trebalo da bude naše oružje, prekid.

Posle kornera i Nejmarovog šuta iz ugla, Tijago Silva je lagano spustio loptu u mrežu, kao na trening, posle čega je ritam meča potpuno ubijen.

Kasnilo se i sa izmenama, pa su kasno u igru ušli Živković, Radonjić i Jović, kada je sve već bilo rešeno. Svetla tačka bio je Stojković, koji je vrhunski odbranio tri zicera Nejmaru.

VIDEO - Navijači Srbije pevaju "Tamo daleko" u Moskvi

VIDEO - Ima i Hrvata koji navijaju za Srbe protiv Brazila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarinho

    27. jun 2018 | 21:58

    Karma je zajebana stvar Muslin dobio otkaz zasto Sergej nula od igraca Mitrovic nula od igraca Prijovic sedi na klupi Gde je Gacinovic Na teren su izlazili svi oni koji trebaju da se prodaju a ne oni koji bi mozda mogli da pobede

  • Adidas

    27. jun 2018 | 20:41

    E moj Krstajicu. Ti stavis Veljkovica debitanta na ovakvoj utakmici. A ovog Sergeja nema nigde sve tri utakmice. Znao je matori Muslin zasto ga ne zove.

  • Purger

    27. jun 2018 | 21:57

    Prodati Slavoljuba Muslina za Milinkovic Savica... Eh tugo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA