≫ 

Kolumbija ide u osminu finala sa prvog mesta! Japan prošao posle fer pleja uz sramotnu igru u finišu (FOTO)

Dve uzbudljive utakmice odigrane su u Samari i Volgogradu

  • 10

Završene su utakmice poslednjeg kola u grupi H. Kolumbija je na kraju završila na prvom mestu nakon pobede od 1:0 nad Senegalom dok će Japanci sa drugog mesta u nokaut fazu, iako su doživeli poraz od reprezentacije Poljske.

KOLUMBIJA - SENEGAL 1:0

(Mina 74)

Senegal: Ndaje, Kulibali, Gana, Kujate, Mane, Sabali (Vague 74), Ismaila, Niang (Sako 86) , Keita Balde (Konate 80), Gasama

Kolumbija: Ospina, Arias, Sančez. Falkao (Borha 89), Hames (Muriel 31), Kuardado, Mina, Uribe (Lerma 83), Mohika, Kintero,  D. Sančez

JAPAN - POLJSKA 0:1

(Bednarek 60)

Japan: Kavašima, Nagatomo, Šibasaki, Okazaki, Usami (Inui 65), Muto (Hasebe 82), Jamaguči, H. Sakai, Makino, G Sakai, Jošida

Poljska: Fabijanski, Jederžejčik, Bednarek, Goralski, Levandovski, Krikovijak, Grosicki, Glik, Berešinski, Zijelinski (Teodorčik 79), Kurzava (Peško 79)

Kolumbijci ubeđuju Mažića da start nije bio za najstrožu kaznu Foto: Tanjug/AP

U osminu finala su se plasirale ekipe Japana i Kolumbije. Japanci su i pored poraza od Poljske 1:0 uspeli da, zbog manjeg broja žutih kartona, budu bolje plasirana reprezentacija od Senegala.

Sa druge strane, meč u Samari je bio presudan za reprezentativce Kolumbije koji su morali da pobede Senegal ne bi li se kvalifikovlai za nokaut fazu. Uprkos tome, Falkao i saigrači u prvom poluvremenu nisu delovali kao ekipa koja je izašla da pobedi.

Kolumbijci su u ovom periodu igre samo jednom šutnuli na gol Senegala. Sa druge strane, Senegalci se nisu zaletali znajući da ih nerešen rezultat sigurno vodi u sledeću fazu takmičenja.

Davinson Sančez je uklizao nad Sadio Maneom Foto:Tanjug/AP

Najzanimljiviji detalj u prvom poluvremenu se dogodio u 17. minutu utkamice kada je Davinson Sančez klizećim startom oborio jednog igrača Senegala koji je pao preko njegove noge.

Mažić je istog trenutka pokazao na belu tačku, ali je odlučio da proveri svoju odluku putem VAR tehnologije, što se ispostavilo kao odličan potez jer je preinačio svoju odluku i poništio dosuđeni penal.

Svoj jedini šut u okvir gola Kolumbijci su imali u 20. minutu, kada je Kintero iz slobodnog udarca solidno gađao ugao u kome se nalazio golman Senegala koji je loptu skrenuo u korner. To je ujedno bio i jedini šut Kolumbijaca u prvom delu igre.

Da stvar bude još gora po južnoamerikance, najbolji igrač Hames Rodrigez je morao da napusti igru zbog povrede u 30. minutu utakmice.

Golman Poljske, Lukas Fabijanski interveniše ispred Maje Jošide ispred Japana Foto:Tanjug/AP

Do kraja poluvremena je ostalo bez golova. Kolumbijci su krenuli na sve ili ništa u drugom poluvremenu. I pored toga, jedina prava šansa je bila upravo posle kornera u 74. minutu nakon koga je Jeri Mina udarcem glavom nakon kornera, bukvalno zakucao loptu o zemlju koja je završila pod prečkom gola Senegala.

Do kraja meča Senegalci su pokušali da postignu gol koji bi im doneo plasman u nokaut fazu ali Maneu i ekipi nije pošlo za rukom da savladaju odličnog Ospinu.

Niti jedna afrička reprezentacija se nije palsirala u osminu finala na Mundijalu u Rusiji.

Kamil Grosicki ispred Makina Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, Japanci i Poljaci su odigrali zanimljiv meč sa dosta šansi, iako rezultat ne govori tako. Fudbaleri Japana su sa nerešenim rezultatom sigurno išli dalje, dok su u slučaju minimalnog poraza mogli da prođu dalje zahvaljujući fer pleju.

To se upravo i dogodilo na stadionu u Volgogradu. Poljaci su poveli lepiim pogotkom Bednereka u 60. minutu utakmice. Kurzava je uputio odličan centaršut nakon prekida, a centralni bek Sautemptona je glavom savaldao nemoćnog Kavašimu.

Fudbaleri Japana su bili upoznati sa vođstvom reprezentacije Kolumbije od 74. minuta utakmice, pa su se odlučili na to da prestanu sa napadima u nadi da Senegalci neće izjendačiti na meču u Samari.

Ova, reklo bi se kukavička odluka "Samuraja", im se na kraju ispaltila jer su i pored poraza uspeli da se plasiraju u nokaut fazu.

Navijač Japana u elementu Foto: Tanjug/AP
Navijači Senegala na meču protiv Kolumbije Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Kolumbije

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Japana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Likr

    28. jun 2018 | 17:00

    I Mazic moze kuci..

  • CG

    28. jun 2018 | 17:18

    I o je folirant. Koliko je samo sudio protiv Partizana, da je bilo WAR sobe, ne bi iz. nje izlazio danima.

  • aaa

    28. jun 2018 | 18:16

    Ukrao Mazic danas Senegal. Ne samo da nise svirao cisti penal i dao dva zuta kartona. A Senegal nije prosao samo zbog onih dva zuta kartona. Nije samo Brich...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA