≫ 

Rusija, Hrvatska, Švedska, Engleska - da li je iko verovao da će jedna od ove četiri reprezentacije igrati finale Svetskog prvenstva?

Primakao se rasplet na Mundijalu

  • 10

Fudbalski šampionat sveta ulazi u najzanimljiviju fazu takmičenja.

Borbe u osmini finala bile su više nego uzbudljive, jedino je meč Brazila i Meksika bio lišen drame dok su svi ostali obilovali neizvesnošću, triler zapletima, a čak tri su odlučena nakon penal serija.

Iznenađujući epilog je činjenica da u četvrtfinalu nema aktuelnog prvaka sveta Nemačke (ispala još u grupi), prvaka Evrope Portugalije, favorizovane Španije i aktuelnog vicešampiona sveta Argentine...

"Kostur" takmičenja je takav da su na jednoj strani ostale četiri reprezentacije koje će u međusobnom duelu dati jednog finalistu, a to su timovi za koje niko pre šampionata ni "u ludilu" ne bi pretpostavio da će se naći u samoj završnici najprestižnijeg tutnira.

Engleska, Švedska, Hrvatska i Rusija - jedna od ovih selekcija igraće finale!

Šveđani su se prvi put posle 1994. godine plasirali u četvrtfinale Svetskog prvenstva Foto: Tanjug/AP

Englezi će na Šveđane, Hrvati na Ruse sedmog jula, a dan ranije, u drugom delu "kostura", derbi igraju Brazil i Belgija, dok će pobednik tog duela igrati protiv boljeg iz meča Francuska - Urugvaj.

U završnoj fazi, očekivano, najviše je evropskih reprezentacija, čak šest naspram dve južnoameričke (Brazil i Urugvaj), pa se lako može desiti da gledamo sveevropsko polufinale.

PAROVI ČETVRTFINALA

Urugvaj - Francuska (6. jul)

Brazil - Belgija (6. jul)

Rusija - Hrvatska (7. jul)

Švedska - Engleska (7. jul)

Foto: wikipedia

VIDEO Ovako se selekcija Urugvaja sprema za Francuze:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    4. jul 2018 | 08:48

    Naravno da smo vjerovali i jos uvjek vjerujemo. Napred vatreni !!

  • Vatreni

    4. jul 2018 | 11:05

    Naravno da će Hrvati do finala , pregazit će ove slabe Ruse ko plitak potok , a Englezi nisu ništa bolji , a i stalna su nam mušterija , prije par godina pregazili smo ih kod kuće na Webleyu 3:1 !Boje se oni nas i te kako , a prije polufinala oni moraju dobit Švedsku sto nije bas lako !

  • Fudbal

    4. jul 2018 | 09:25

    Ja sam vjerovao u engleze, svi su mi se smijali kad sam reko da ce da doguraju do polufinala, a sad im je nebo granica, odlican tim i odlicnog trenera imaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA