≫ 

Engleska u transu, ide u polufinale Mundijala: Dva hica u srce Šveđana i svemogući Pikford! (FOTO) (VIDEO)

Megvajer i Dele Ali strelci, ali je golman Engleza pravi junak meča

  • 16

Fudbalska reprezentacija Engleske je uspela - igraće u polufinalu Svetskog prvenstva, treći put u istoriji, a prvi posle 1990. godine!

Ekipa Gereta Sautgejta pobedila je u Samari Švedsku 2:0 golovima Megvajera i Dele Alija, oni su doneli, a fenomenalni Pikford sačuvao prednost čudesnim intervencijama u drugom poluvremenu, potvrdio klasu, izrastao u novog junaka selekcije "tri lava".

>>> Da li je Engleska na prevaru 1966. došla do titule u fudbalu? (VIDEO)

Englezi su tako ostvarili san svojih navijača koji su dugo, predugo čekali na bilo kakav zapažen rezultat na nekom velikom takmičenju, pred njima je još jedna prepreka do velikog finala - Hrvatska ili Rusija.

Ko god da to bude, to će sačekati, večeras će ostrvski pabovi istočiti trostruko više piva, jer valja nazdraviti najveći uspeh Engleza u poslednje skoro tri decenije.

Slaviće i Sautgejtova četa ovaj uspeh, sada apsolutno svesna da može još dalje - do samog kraja ovog puta!

Megvajer u zagrljaju saigrača posle prvog gola Foto: Tanjug/AP

Hari Megvajer nakon postignutog gola za vođstvo Engleza portiv Švedske Foto: Tanjug/AP

Kao i sa Kolumbijom, demonstrirali su Englezi sve što je potrebno jednom timu za najviše domete na ovakvom takmičenju: čvrstinu, uigranost, timski duh, izuzetan takmičarski nerv koji se kali u najjačoj ligi na svetu i, ne manje važno, pojedince koji "iskaču" iz meča u meč: danas su to bili Megvajer i Dele Ali, ne i Pikford, on nije iskočio - on je konstanta Engleza u Rusiji!

U lošem, na trenutke groznom za gledanje prvom poluvremenu, Englezi su vladali situacijom, a Šveđani lutali u potrazi za igrom, idejom, kombinacijom, stekao se utisak da apsolutno ne mogu nauditi protivniku.

Sa druge strane, Engleska je bez trzavica, mirno, čekala šansu i dočekala je na isteku pola sata igre, kada je 194 centimetra visoki defanzivac Lestera Heri Megvajer u skok duelu razgrnuo švedsku odbranu, autoritativno poslao loptu glavom u mrežu Skandinavaca.

>>> Luda opklada Ibre i Bekama uoči okršaja Švedske i Engleske u četvrtfinalu Mundijala! (FOTO)

Bio je to trenutak koji je u velikoj meri odredio dalji tok utakmice, iako je čitav sat ostao Šveđanima na raspolaganju da pronađu način da se ofanzivno probude. I jesu u nastavku meča, međutim, na njihovu žalost, na drugoj strani je briljirao Džordan Pikford.

Sa tri fenomenalne intervencije, golman Evertona sebi je prilepio etiketu junaka utakmice, čoveka koji je održao Engleze na rezultatskom odstojanju u najvećem naletu Šveđana. Paradom je najpre zaustavio opasan udarac glavom Berga, potom, kada je Dele Ali povisio na 2:0 (potpuno sam na pet metara, glavom), i pokušaje Klaesona i ponovo Berga... Lopta kao da je svaki put dobila uvećanje kada bi je Šveđani šutnuli ka Pikfordu, ovaj je gospodario među stativama.

Sa te dve poslednje šanse, koje su se desile desetak minuta pre kraja, kao da je splasao entuzijazam Šveđana, nestalo je one energije koju su do tada imali kada bi bili na polovini Enleza, koji su, sa druge strane, mirno, bez ikakvih problema sačuvali prednost i pobedu.

ŠVEDSKA - ENGLESKA 0:2

(Megvajer 30, Dele Ali 59)

ŠVEDSKA: Olsen - Kraft (od 85. Janson), Lindelef, Grankvist, Augustinson - Klason, Larson, Ekdal, Forsberg (od 66. Olson) - Toivonen (od 66. Guideti), Berg.

ENGLESKA: Pikford - Voker, Stouns, Megvajer - Tripije, Lingard, Henderson (od 85. Dajer), Ali (od 76. Delf),Jang - Sterling, Kejn.

 

Stavio tačku na pobedu: Dele Ali slavi svoj gol, drugi za Engleze na utakmici Foto: Tanjug/Ap

 

 

 

 

 

 

Emil Kraft i Dele Ali u borbi za loptu Foto: Tanjug/AP

Zastave Švedske i Engleske na stadionu u Samari Foto: Tanjug/AP

Navijači Engleske na stadionu u Samari Foto: Tanjug/AP

Navijači Švedske na stadionu u Samari Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA