≫ 

Kladioničarska kuća izgubila 34.000 evra nakon odluka posle VAR pregleda! (FOTO)

Nakon što je shvatila svoju grešku u proračunu, kladionica je onemogućila dalju opkladu na specijalnu igru sa poništenim golovima na Mundijalu, međutim bilo je onih koji su priliku videli na vreme

  • 0

Najveća kladioničarska kuća u Engleskoj je izgubila desetine hiljada evra zbog jednog strastvenog kladioničara, nakon što su greškom proračunali granicu ponuđenu na jednu specijal igru.

Kompanija je bila optužena da nije bila fer prema svojim klijentima nakon što je ograničila veličinu uloga nakon što je postala svesna svoje greške.

Jedan bivši trgovac po imenu Sajmon Kokvel, se kladio na igru po nazivu "Šokantna sudijska odluka", koja je kladioničarima omugućila da procene koliko će puta lopta preći gol liniju na turniru, a da pogodak ne bude dosuđen.

Uzimajući u obzir da je na ovom Svetskom prvenstvu premijerno korišćen VAR sistem ("Video Assistant Referee"), bilo je za očekivati da će izvestan broj pogodaka biti poništen nakon video provere.

Međutim, to se dogodilo samo jednom u prvih 20 utakmica na Mundijalu, ali je granica zadata pre početka ostala na istom broju od 22.5 poništena gola na čitavom turniru.

Kokvel je izjavio da je primo savet u vezi sa klađenjem na manji broj pogodaka od strane Endrjua Vulfsona, koosnivača softvera za klađenje po imenu "Be The House".

Foto: Telegraf

Kokvel će zaraditi 2.250 evra za svaki poništeni pogodak koji bude bio ispod granice od 22.5 golova.

Na samo 2 utakmice do kraja šampionata, nakon 62 odigrana meča, desilo se 7 puta da je lopta prešla gol liniju, a da pogodak pritom nije bio priznat.

Ovaj podatak može da raduje Kokvela, koji je na pravom putu da zaradi preko 35.ooo evropskih novčanica.

On je izjavio da je kladionica postavila limit na njegove opklade nakon što je pokušao da poveća ulog, shvativši da će gotovo sigurno da osvoji novac.

- Nema sumnje da je u pitanju greška u proračunu. Kladionica zarađuje ogroman novac od nas, tako da me veoma raduje činjenica da mogu da zaradim nešto novca na njihov račun. Ne zavaravam se, oni su veoma dobro prošli do sada zbog mog klađenja - rekao je Kokvel.

Foto: Telegraf

On je takođe jednom ostvario veliki dobitak kada je uložio 280.000 evra na timove iz južne hemisfere da će biti bolji u međusobnim duelima protiv timova iz severne hemisfere na Svetskom prvenstvu u ragbiju 2006. godine.

Vulfson koji je primetio ovu grešku, je izjavio da je ograničavanje Kokvelovih opklada koje su ispod procenjene granice, veoma nefer prema strastvenom kladioničaru.

- Oni su postavili novu igru u ponudi na ovom šampionatu, a da pritom nisu odradili matematički proračun kako treba. Nakon što otkriju da su napravili grešku u proračunu, oni čine nemogućim da se kladiš na određenu igru, odnosno onemogućavaju te da uzmeš još novca od njih - ocenio je Vulfson ovu situaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA