Mbape preživljavao strašnu dramu pred finale Mundijala: Hrvati su mogli da budu prvaci da nije izdržao!

Fudbaler PSŽ-a bio je paralizovan od bolova uoči finalne utakmice u Moskvi

  • 8

Ko zna kakav bi bio ishod finalnog meča da Francuska nije mogla da računa na najboljeg mladog igrača Mundijala - Kilijana Mbapea, koji je u finalu bio nerešiva enigma za odbranu Hrvatske.

A malo je falilo da Trikolori ne mogu da računaju na svog najboljeg igrača u Rusiji na finalnoj utakmici. Tek sada otkriveno je kakvu je dramu proživljavao brzonogi napadač PSŽ-a, koji je i u finalu postigao gol za 4:1 i time stavio tačku na meč.

L' Ekip piše da je Mbape uklještio nerv u leđima tokom tuširanja pred polufinalni meč protiv Belgije i od bolova je ostao paralizovan u sobi. Srušio se na krevet, ali je nekako uspeo da pozove doktora francuske reprezentacije Franka Le Gala.

Čitavu noć su doktori i fizioterapeuti Francuza radili na tome da ga osposobe za meč i uspeli su u tome, ali su ga leđa i dalje strašno bolela.

Mbape sa peharom Svetskog prvenstva; Foto: AP/Tanjug

On je ipak stisnuo zube, ali nije trenirao sa ekipom. Pred kamerama se ponašao normalno i ničim nije odavao da trpi strašne bolove u leđima.

I u takvom stanju uspeo je da odigra utakmice protiv Belgije i Hrvatske, a u finalu i da da gol i da zasluženo ponese priznanje za najboljeg mladog igrača Mundijala.

Nema sumnje da je pred njim tek velika karijera i da će, uz ovakav karakter i fudbalski talenat kakav poseduje, samo nebo da bude granica za Kijijana Mbapea.

VIDEO: Hrvati slave drugo mesto i horski uz Tompsona vređaju Srbe

VIDEO: Delije odgovorile Srbima koji su navijali za Hrvate citatom iz filma "Lepa sela lepo gore"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA