Vreme je da očerupamo "pevce": Dosta su nas kljucali i dosta je bolelo! (VIDEO)

Od kako smo izgubili u Novom Sadu 2005. godine, samo jednom i to u najmanje bitnom meču smo slavili. Neka večeras bude drugačije konačno

  • 10

Imali smo važnih bitaka sa Francuzima od 2005. godine, naovamo. Do tada, bar kada je Saša Đorđević igrao "nismo ih ni videli".

Međutim, polufinale veliko kao Kopaonik pred srpskim igračima moralo je da nas podseti na prethodne duele koje ne pamtimo baš po dobrom.

Naročito, jer su porazi ostavljali veliki ožiljak. Zato vas ne krivimo ako ste pojedine mečeve zaboravili.

SRBIJA - FRANCUSKA 2014. 73:74

Znate sve o ovom meču, jer je najsvežiji. Izgubili smo direktnom odlukom sudija od "galskih petlova", tačnije posle slobodnih bacanja Žofrija Lovernja. Međutim, pamtimo i to dobro, Srbija je pokazala da može sa Francuzima, ovaj poraz u drugom kolu Mundobasketa kao da je probudio inat u četi Aleksandra Đorđevića.

SRBIJA - FRANCUSKA 2013. 77:65

Pomislili smo da u Sloveniji počinjemo ponovo nešto veliko da pravimo, jer je Francuska pobeđena prilično ubedljivo. Tim tadašnjeg selektora Dušana Ivkovića pobedio je, a nije trebalo. Zašto? Završili smo drugu fazu na EP u Sloveniji kao prvoplasirani i sačekali podmukle Špance.

Razbijeni smo u paramparčad, a Francuska je kasnije postala prvak Evrope. Zapamtite, tada je Toni Parker igrao za tim Vensana Kolea.

SRBIJA - FRANCUSKA 2011. 96:97

Koliko ovaj poraz boli. Srbija, tada aktuelni evropski vicešampion i četvrti tim sa SP prethodne godine imala je šut, tačnije polaganje Duška Savanovića pred sobom kako bi sebe pozicionirala visoko na tabeli druge faze.

Promašaj, pa produžeci, pa poraz. Šok, od koga se niko nije oporavio. Tim je bio osakaćen povredama, završio je na kraju kao osmi, posle poraza od Rusije u četvrtfinalu.

SRBIJA i CRNA GORA - FRANCUSKA 2006. 61:65

Prethodni poraz od Nigerije se još nije slegao, a tadašnja SCG je legla i pred Francuzima (ubio nas je Dijao). Bilo je jasno da je srpska košarka u krizi. Da i tada smo jedva prošli grupu, ali nas je odmah u osmini finala sačekala Španija.

Bum, tras, ispade četa Dragana Šakote, a Francuska je gurala korak dalje, do četvrtfinala kada je ispala od Grčke.

SRBIJA I CRNA GORA - FRANCUSKA 2005. 71:74

Snovi o tituli u Beogradu rasprešeni su u Novom Sadu. Ubedljivo vođstvo, devet poena prednosti Srbije na poluvremenu u krcatom SPENS-u nije uplašilo Galske petlove, za koje su tada igrali mladi Dijao, Želabal, Pjetrus, predvođeni nenadmašni Parkerom.

U drugih 20 minuta preokret, i pobeda 74:71 za Francuze koji su stigli do polufinala u beogradskoj Areni.

Željko Obradović je posle tog meča održao čuvenu konferenciju za medije, gde se potpuno emotivno otvorio i zatvorio vrata reprezentacije verovatno za sva vremena.

Mi otprilike znamo koja vas utakmica najviše boli, ali slobodno možete da utrčite sa komentarima.

Uvek nešto dobro izađe iz stavova srpskih poznavalaca košarke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    12. septembar 2014 | 12:53

    Razbucamo Francuze kao sto smo Grke i Brazilce pa se ne moramo plasiti sudijski odluka.

  • Ogi

    12. septembar 2014 | 12:47

    Ajmooo

  • Zoks

    12. septembar 2014 | 13:50

    Momci kupili ste nas za sva vremena, samo hrabro kako Vi to znate, i ne brinite , cela sportska Srbija je uz Vas. A rezultat ce doci i bice onakav kako ga svi prizeljkujemo, a to je naravno velika pobeda i slavlje ovog napacenog naroda.Zivela SRBIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA