Zašto Ćurčić priželjkuje da Srbija opet pruži partiju kao protiv Poljske?

Selektor očigledno veoma zadovoljan izdanjem sa utakmice protiv Poljske, pa se nada da će takva igra biti ponovljena i protiv Estonije

  • 23

Selektor fudbalske reprezenatcije Srbije Radovan Ćurčić izjavio je pred prijateljski meč protiv Estonije da neće biti mnogo izmena u odnosu na tim protiv Poljaka, kao i da se nada da će ekipa odigrati slično kao u Poznanju i da će to biti dovoljno da se ostvari cilj.

Sastav ekipe određuju delimično i problemi koje pojedini igrači imaju zbog povreda, poput Marka Grujića, koji bi trebalo da debituje, dok su pod znakom pitanja i Mladenović i Maksimović.

- Zdravstveni bilten je takav da ćemo tek posle treninga znati definitivno na koga ćemo moći da računamo. Grujić je juče prvi put radio jedan doziran trening, veliki je rizik da bude izložen većim naporima. Voleo bih da sutra debituje, ali procenićemo posle treninga kakva je situacija.

- Pod malim upitnikom je i Mladenović, Maksimović je dva dana imao temperaturu, rovit je i Sulejmani. Potrebni su nam 100 odsto spremni igrači, jer za nas više nema prijateljskih utakmica - rekao je Ćurčić na konferenciji za medije i otkrio da će nastupiti 17 igrača.

>>> Evo zašto Mitrović nije igrao: Razotkrivena najveća misterija Ćurčićevog tima protiv Poljske!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Neće biti većih izmena u odnosu na tim protiv Poljske. Očekuje se da Mitrović zaigra od prvog minuta, a šansu bi trebalo da dobiju Pantić i Kosanović, a selektor je očigledno zadovoljan izdanjem sa utakmice protiv Poljske.

- Rasporedićemo minutažu u zavisnosti od dešavanja na terenu. Dugo nam se traži pobeda, iza nas imamo utakmice sa jakim rivalima, tako da nemamo dilemu, u ovom trenutku pobeda nam mnogo znači . I ukoliko ponovimo utakmicu kao protiv Poljske, mislim da ćemo ostvariti cilj. Ponavljam, zbog celokupnog ambijenta pobeda bi nam mnogo značila.

- Uživam u radu sa ovim timom i uveren sam da će sve doći na naplatu. Istina sve ovo se mora izdržati, ali tako je to u sportu, nekada se čeka duže, nekada manje, ali uvek se rad i uložena energija isplate - istakao je Ćurčić.

Pitamo se čime je to selektor zadovoljan, pošto je Srbija protiv Poljske izgubila, nije postigla gol, a nije ni briljirala kada je igra u pitanju. Takođe, mogle su da se primete i neke nelogičnosti kada je u pitanju njegovo vođenje meča i izmene koje je izvršio.

>>> ZAŠTO, SELEKTORE? Tri nelogična poteza Radovana Ćurčića protiv Poljaka!

Iz nekog razloga se meč protiv Poljske u medijima proteže kao pozitivan primer. Zaista smo iznenađeni takvim stavovima, naročito ako se imaju u vidu gore navedene činjenice.

Iznesite nam u komentarima vaše mišljenje povodom ove situacije. Da li je igra protiv Poljske putokaz kako Srbija treba da igra i pokazatelj da je reprezentacija na pravom putu, kao što to smatra selektor Ćurčić?

(Telegraf.rs/D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MilosAnonYmous

    28. mart 2016 | 21:20

    Kakav trener, takva i izjava. Kako moze da kaze da je utakmica protiv Poljske putokaz kada smo izgubili utakmicu?! Jedino pozitivno sa tog meca je igra Adema Ljajica koji je zapravo sam igrao protiv cele Poljske ali na srecu, nije mu se dalo da postigne gol, jer bi tek tada utakmica bila okarakterisana kao "odlicna" i kao "primer" kako treba igrati. Mi bre nemamo ideju u napadu, sve sanse za gol koje smo imali su plod suvog kvaliteta Adema Ljajica i nista vise. Da Srbija lici na iole ozbiljnu ekipu, u bilo kom sastavu, protiv Estonije ne bi smelo da se dogodi da ne pobedimo sa 2 gola razlike, a dobro znamo da se to nece dogoditi. I dobro da nije dao izjavu tipa, mada jos nije kasno i ocekujem nesto tipa: "znamo da je Estonija kvalitetna selekcije, igrali smo sa njima 2 puta u kvalifikacija za Euro 2012 i cak su nas i pobedili u Beogradu sto pokazuje da su Estonci ozbiljna ekipa za svaki respekt." Cisto da se razjasni, Estonije ne da ne zna da igra fudbal, vec taj poraz u Beogradu od pre 5 godina koji ces 100% pomenuti pre utakmice samo dokazuje koliko Srbija ne zna da igra fudbal....

  • Gorcilo

    28. mart 2016 | 20:58

    Zar ne primecujes da te tiho bojkotuju covece. Zar si toliko slep da ne vidis. Ko ce vas gledati kada budete igrali kod kuce. Budi musko i daj ostavku dok nisu pocele kvalifikacije. Unazadio nas je Karadzic, a ti i Sava ce te nas dokrajciti.

  • Deki

    28. mart 2016 | 21:02

    Savin poltron, neznalica i klimoglavac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA