≫ 

Ispovest fudbalera Dinama sa Maksimira 90: Arkan mi je u tunelu pokazao dva pištolja

Kujtim Šalja je u razgovoru za hrvatske medije ispričao dosad malo poznate detalje o neredima na Maksimiru pre 26 godina

  • 65

I 26 godina posle haosa na Maksimiru pred nikada odigran meč između Dinama iz Zagreba i Crvene zvezde, ova tema ne zastareva i u ovo vreme uvek postane aktuelna ponovo.

S vremena na vreme čuju se neki novi detalji o neredima tokom tog meča 13. maja 1990. godine. Sada je za hrvatske medije progovorio albanski fudbaler Kujtim Šalja, koji je u to vreme bio fudbaler Dinama.

On je istakao u razgovoru za T Portal da se bojao za svoj život u tim trenucima, a naročito je apostrofirao Željka Ražnatovića Arkana, koji je bio u delegaciji Crvene zvezde, za koga je rekao da ga je video u tunelu i da mu je pokazao dva pištolja za pojasom.

- U civilu sam izašao na teren za vrijeme zagrevanja i Bed Blu Bojsi su mi skandirali ime. To nikada neću zaboraviti. Trebalo je da budem gost pokojnom radijskom voditelju Tomiću i sećam se da sam u tunelu susreo Zvezdinu delegaciju u kojoj je bio i Željko Ražnatović Arkan.

Foto: forum.sarajevo-rs.com Foto: forum.sarajevo-rs.com

- Verujte, nije mi bilo prijatno kada nam je Arkan pokazao kako ispod sakoa za opasačem drži dva pištolja. Tu scenu nikada neću zaboraviti - rekao je Šalja.

On zbog suspenzije koju je prethodno zaradio u duelu sa Sarajevom nije mogao da igra utakmicu na Maksimiru, a veruje da mu je to možda i spasilo život.

- Kaznili su me nakon utakmice u Sarajevu i, kad razmislim, hvala Bogu što tada nisam bio na terenu. Ponekad se upitam kako bih ja reagovao da me je policajac udario pendrekom kao što se iživljavao na Zvonimiru Bobanu?

- Video sam kako je Boban, dok je spašavao rođaka od brutalne policije, dobio pendrekom po glavi i leđima, a naravno vidio sam i njegov istorijski nasrtaj na tog policajca. Kasnije sam čuo kako je policajac zamalo pucao u Bobana zbog toga i kad se toga setim, prođe me jeza.

Printskrin: Youtube/Kohavision Printskrin: Youtube/Kohavision

Šalja ističe, da je on bio na terenu, i da je dobio udarac od strane policajaca, možda bi bilo i mrtvih, jer je na tribinama bilo mnogo mojih prijatelja sa Kosova i Albanije.

- Uf, da sam bio blizu, možda bi bilo i mrtvih! Znate, na tribinama je bilo puno mojih prijatelja i rođaka s Kosova i iz Albanije, a ko zna kako bi reagovali da su mene policajci izudarali pendrekom - završio je Šalja svoju ispovest.

Pogledajte i snimke nereda:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    14. maj 2016 | 15:11

    Tvoji rodjaci prodavali kikiriki,semenke hahaha

  • Звезда

    14. maj 2016 | 13:03

    Још једна "значајна личност" из историје једног хрватског клуба!

  • Nenad ns

    14. maj 2016 | 13:04

    Hrabri siptarcici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA