≫ 

Ozareni Muslin se najviše obradovao Tadiću: Najbolji uvek dolazi poslednji (FOTO)

Selektor Srbije zna kakvo blago ima u timu

  • 3

Čast ostalima, ali neka se zna: Dušan Tadić je trenutno prva zvezda fudbalske reprezentacije Srbije. Tako je i dočekan eks kapiten Vojvodine na ulazu u Sportski centar u Novoj Pazovi, gde ga je na vratima, pre nego bilo ko, presrelo ozareno lice selektora Slavoljuba Muslina.

- Najbolji uvek dolaziposlednji - oteo se Muslinu radostan usklik pre nego što je očinski prigrlio našeg najproduktivnijeg igrača.

Doduše, Tadić nije poslednji došao, ali jeste među poslednjima u grupi igrača koji su uspeli da koliko-toliko stignu u zakazano vreme i stave se na raspolaganje nacionalnom timu za prijateljski meč protiv Ukrajine i onaj daleko važniji tri dana kasnije u Kardifu protiv Velsa 12. novembra.

>>> Muslin nas nije dočekao lepim vestima: Srbija oslabljena ide u Vels zbog nove povrede reprezentativca (VIDEO)

A, Tadić, i te kako ume da nosi oreol najboljeg. Sa vojvođanskom staloženošču pričao je o novim izazovima.

- Dobro smo započeli kvalifikacije, a sada nam predstoji možda i najteža utakmica u grupi. Vels, kao polufinalista Evropskog prvenstva, zaslužuje najveći respekt - zna dobro koliko težak rival čeka Srbiju na "Milenijumu".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Posle dve utakmice i remijem "orlovi" ne samo što su podsetili sve nas da umeju da igraju fudbal, već su i sebi nabacili imperativ da isti nivo igre i rezultata održe u svakoj sledećoj utakmici. Tadić nije otkrio toplu vodu kada kaže da je u nas Srba, pogotovo usijanih navijačkih glava, tanka linija između iskazivanja ljubavi i netrpeljivosti.

- Kod nas uvek postoji pritisak, bez obzira na to da li se radi o kvalifikacijama za Mundijal ili o prijateljskom meču. Jednostavno takav smo narod, sami sebi namećemo pritisak i kada ne bi trebalo da ga bude.

Nezaobilazna tema je "nerpijatelj Srbije broj jedan" u Velsu: Geret Bejl.

- Biće veoma teško da zaustavimo Bejla, jer je jedan od najboljih fudbalera na planeti. Ipak, mislim da ćemo pronaći način da izađemo sa njim na kraj, a kako protiv njega tako i protiv svih Velšana. Nadamo se bodovima, jer su nam potrebni kako bi bili u Rusiji 2018. godine.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ko zna u kakvom bismo raspoloženju uopšte čekali meč sa Velsom da nije bilo Tadića. Njegovi golovi i asistencije su nas i doveli u poziciju da možemo da pucamo od optimizma.

- Partije koje sam do sada pružio u dresu Srbije me dodatno motivišu da igram još bolje. Velike zasluge ima selektor Slavoljub Muslin koji nas je dobro "namestio" i zbog kojeg igramo kao ekipa. U takvoj situaciji često isplivaju kvaliteti pojedinaca.

Tri gola, pet asistencija u dosadašnjim kvalifikacijama. Šta da očekujemo protiv Velšana?

- Jednostavno se tako desilo, očekujem još dobrih partija, ali pre svega što više trijumfa Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor PFK

    7. novembar 2016 | 18:24

    Mislim da ce on i Matic da izdominiraju protiv Velsa!!!!

  • Putin R.S

    7. novembar 2016 | 19:00

    Samo da se ne povredis momce. Veliki je pritisak na tvojim ledjima.

  • Veseli

    7. novembar 2016 | 17:01

    Ali gilje su mu vrh! Hahaha... :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA