≫ 

Debakl Barse! Ličila je na neku Osasunu, a Dortmund ima čemu da se nada: PSŽ i Benfika herojski srušili favorite!

Čuli su se komentari da je Liga šampiona postala dosadna. Prvi mečevi osmine finala su savršen odgovor na to

  • 17
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kakav potop favorita u osmini finala Lige šampiona!

Pari Sen Žermen je u svakom mogućem smislu nadigrao Barselonu - 4:0! Debakl je doživela ekipa Luisa Enrikea, koja bi mogla da se oprosti od četvrtfinala. Nikad se u istoriji takmičenja nije desilo da neki klub nadoknadi zaostatak od četiri gola i preokrene u revanšu.

U Lisabonu je Benfika minimalnim rezultatom odbranila svoj teren, i jednim golom Mitroglua najavila žestok revanš u Dortmundu.

>>> MESI SE SKORO NIJE OVAKO OBRUKAO: Njegova greška dovela do gola Pari Sen Žermena! (VIDEO)

Pariz: Pari Sen Žermen - Barselona 4:0 (2:0)

(Di Marija 18, 55, Draksler 40, Kavani 72)

PSŽ: Trap - Munije, Markinjos, Kimpembe, Kurzava - Verati, Rabio - Di Marija (od 61. Lukas), Matuidi, Draksler (od 86. Pastore) - Kavani.

BARSELONA: Ter Štegen - Roberto, Pike, Umtiti, Alba - Andre Gomeš (od 58. Rafinja), Buskets, Inijesta (od 72. Rakitić) - Mesi, Suarez, Nejmar.

Lisabon: Benfika - Borusija Dortmund 1:0 (0:0)

(Mitroglu 49)

BENFIKA: Ederson - Semedo, Luizao, Lindelef, Eliseu - Salvio, Fejsa, Pici, Rafa - Kariljo (od 46. Augusto), Mitroglu.

DORTMUND: Birki - Pišček, Sokratis, Bartra, Šmelcer, Durm - Vajgl, Gereiro (od 82. Kastro), Dembele, Rojs (od 82. Pulišić) - Obamejang (od 62. Šurle).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ŠTA JE OBELEŽILO OVE MEČEVE?

- Najgore izdanje Barselone u poslednjih nekoliko godina: od 2008. godine joj se nije desilo da primi dva gola na poluvremenu. Koliko je PSŽ bio dominantan govori i podatak šuteva ka golu: čak 16 su uputili domaćini, a gosti tek pet (od toga jedan u okvir gola, konkretno stativa u finišu meča).

- Savršen rođendan Anhela Di Marije: postigao je dva gola na svoj 29. rođendan. Argentinac je prethodnog puta kada je igrao protiv Barselone takođe postigao gol; u finalu Kupa kralja na Mestalji 2014. godine, kada je bio član Reala.

- "Nestanak" Lionela Mesija: Barsin as nije učestvovao ni u jednoj akciji, niti se adekvatno približio protivničkom šesnaestercu. Njegova nekarakteristična greška na sredini terena direktno je dovela do drugog gola Parižana.

- Užasno veče za Pjera Emerik-Obamejanga: propuštena stopostotna šansa u prvom poluvremenu, potom mu je Ederson odbranio penal u 58. minutu, da bi četiri minuta kasnije izašao iz igre. Na "La Lužu" je to Gaboncu bio treći promašen od četiri poslednje izvedena penala u svim takmičenjima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Zaista, ne pamti se kada je Barselona bila ovako loša, a PSŽ je bio spreman kao nikad do sad. Sve je bilo u znaku domaće ekipe, počevši od odlično pripremljene taktike Unaija Emerija. Svaka potencijalna opasnost od Barselone je neutralisana, a nagrada za borbenost stigla u znaku četiri gola.

Dvostruki strelac bio je Anhel Di Marija - doveo je u domaće u prednost u 18. minutu savršenim slobodnjakom, a upisao se i u drugom poluvremenu. Na 2:0 je povisio Julijan Draksler na svom debiju u LŠ u dresu PSŽ-a, a imao je prilika da postigne još koji gol. Tačku na Barsinu agoniju stavio je iskusni Edison Kavani, sa sedmim pogotkom u isto toliko mečeva. Interesantno, i on danas kao i Di Marija slavi rođendan.

Jedina loša stvar za Parižane je to što je povredu ponovo doživeo Marko Verati, a njegov uticaj na igru se i te kako video.

U Lisabonu je bilo neizvesnije - treba reći da je Benfika imala i dosta sreće pred svojim navijačima.

Prvenstveno promašaji Obamejanga, od kojih je najteži onaj u 58. minutu sa penala. Deset minuta ranije je Mitroglu uspeo da savlada Birkija, što se ispostavilo i ključnim momentom na utakmici.

Srpski fudbaler Ljubomir Fejsa odigrao je ceo meč za "orlove" i zaradio žuti karton.

Revanši su na programu 8. marta u Barseloni odnosno Dortmundu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Madridista

    14. februar 2017 | 23:05

    Neka im i treba da ih ponize

  • vlada

    14. februar 2017 | 23:31

    Ne znam kako je Barsa mogla biti favorit frotiv PSG-a u gostima. PSG skup mocnih igraca, Barsa ne menja igru vec duze vreme, postala je laka za citanje.

  • 2fast4you

    14. februar 2017 | 23:39

    u revansu PSG jos 2 komada pakuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA