≫ 

TRI razloga zbog kojih bi Zvezda mogla da žrtvuje Kup Radivoja Koraća!

Crveno-beli su u ritmu četiri utakmice za šest dana, a posle toga ih čeka veoma važan duel Evrolige

  • 43

Košarkaši Crvene zvezde imaju paklenu nedelju pred sobom, ali to nije nešto na šta nisu navikli. Bilo je tokom ove sezone dosta situacija kada su za kratko vreme igrali veliki broj utakmica, čak i težih nego što su ove.

>>> S kim će Zvezda na Kup? Još dvojica igrača povređena!

Ipak, sada je situacija malo drugačija, jer imaju dosta povređenih igrača.

>>> Čović zagrmeo zbog sramote na Ivkovićevom grobu: Osvetićemo se 23. februara!

Crveno-beli bi, po nekoj računici trebalo da u šest dana dana odigraju četiri utakmice, ali to nije ono što je najvažnije. Najvažnije ih čeka sledeće nedelje u četvrtak kada dolazi Galatasaraj i kada se lomi plasman u Top 8 Evrolige.

Zvezda je jednu utakmicu već odradila u Skoplju i ubedljivo dobila. Sada ostaje Kup Koraća gde već u četvrtak igraju duel sa Vršcem u četvrtfinalu. Ako to prođu, čekaju ih polufinalni i eeventualno finalni meč u subotu i nedelju.

Nema sumnje da će biti jako teško odigrati ove mečeve, pogotovo i zbog tenzije koju nosi borba za trofej. Ali, Zvezda nije u dobrom stanju. Imaju veliki broj povređenih igrača i pitanje je da li će imati snage da izdrže sve utakmice i spreme se za duel Evrolige.

Pitanje je samo šta je ovde prioritet osvajanje Kupa ili prolazak u 8 najboljih Evrolige. Znajući filozofiju trenera Radonjića crveno-beli se nikada ne predaju i boriće se do kraja za trofej

- Dangubić definitivno neće igrati u Kupu. Milko Bjelica takođe ne može da trenira. Pred samu utakmicu i Volters je zaradio povredu, na zagrevanju – kaže trener Zvezde Dejan Radonjić i dodaje:

– Slede važne utakmice, a nemamo vremena da se odmorimo, a ni treniramo -poručio je on.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Takođe, Stefan Jović je rovit, propustio je duel sa CSKA da bi sanirao povredu, protiv Cibone je igrao samo 8 minuta, a protiv Karpoša 21, ali je morao jer se povredio Volters na zagrevanju.

Sa ovako skraćenom rotacijom na samo 8 igrača (misli se na one koji su izneli veći deo sezone) Zvezda će igrati Kup Koraća. Doduše, tu su Dobrić, Simanić i Rakićević koji će dobiti šansu da igraju. Nije sporno ni da osvoje trofej, ipak je to prestiž, ali je pitanje koliko će to ostaviti posledice na igrače, pred važan duel Evrolige?

Posle tri utakmice u četiri dana, da li će moći da se od ponedeljka oporave do četvrtka?

Evo nekoliko razloga zašto bi Zvezda trebalo da žrtvuje Kup Koraća ove sezone. Naravno, ovo je samo stav i analiza novinara, a ne prognoza ili savet Zvezdi. Oni će sigurno ići na to da osvoje Kup.

1. ČEKA JE VAŽNIJI DUEL SA GALATASARAJEM

Ovaj meč ima rezultatski i pishološki značaj. Zvezda bi pobedom ostala u trci za plej of (trenutni skor 12-10), a Efes i Darušafaka (11-11) prate u stopu, a Baskonija ima isti skor (12-10)

Osim toga meč ima veliku psihološku važnost, pre svega za navijače, zbog tragične smrti Marka Ivkovića u Istanbulu, kao i nedavnih skrnavljenja njegovog groba od strane navijača Galatasaraja.

2. SAČUVAĆE IGRAČE OD DALJIH POVREDA I ODMORIĆE IH ZA DUEL EVROLIGE

Ukoliko bi Zvezda ispala u ranoj fazi Kupa Koraća ili čak u polufinalu, imali bi dva dana više za oporavak i regeneraciju igrača pred duel sa Galatasarajem. Sam čin da su duel sa Karpošem prebacili na nedelju dana ranije, govori koliko im je važan meč sa turskim timom. Takođe, sačuvali bi igrače eventualnih novih povreda, jer sada se vidi koliko pakleni ritam utakmica uzima danak. Zvezda je od starta sezone odigrala već 44 utakmice. I tek je na polovini sezone. Čeka je još toliko mečeva.

3. KUP NEMA VIŠE TOLIKU VAŽNOST

Na žalost, nacionalni Kup, pa makar nosio ime najveće legende srpske košarke nema toliku važnost. Ne obezbeđuje prolaz u evropska takmičenja, ne donosi marketišnku dobit, novac. Igra se samo zbog prestiža. Zvezda ga je više puta osvajala ranijih godina. Na žalost, sada je ABA liga najvažnija, jer titula obezbeđuje plasman u Evroligu i na to su crveno-beli fokusirani. kao i na domaće prvenstvo, koje se takođe igra zbog prestiža, ali se bar piše da je tim ŠAMPION DRŽAVE.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    15. februar 2017 | 11:48

    Postavka Tomson,Simanić,Rakićević,Gudurić i Dobrić je juče dokazala da sama može ovaj kup da iznese.

  • Realan

    15. februar 2017 | 12:32

    Manite nas prica o zrtvovanju trofeja ! To nigde nema ! Svako daje sve od sebe da bi trofej osvojio, niko nece u Nis otici na izlet. To je jedinstvena prilika da vezete 3 pobede i dodjete do trofeja. Jedino jaci timovi mogu da u prvoj eventualno drugoj utakmici ukoliko rezultat dozvoli da odmaraju glavne igrace.

  • Звездa €^®®¥¥£©

    15. februar 2017 | 12:17

    Неком значи. А то су они којима би пропала сезона без и једног трофеја, којима се смеши 4 место у АБА и којима би се љутили државни спонзори што су им дали паре, а они се обрукали.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA