Sesija za volontere “Jump 2 Score Green” u Beogradu u okviru Evropskog atletskog prvenstva!

Od Amsterdama, preko Budimpešte do Beograda – sesija „Jump 2 Score Green” nudi smernice i primere dobre prakse kako da sportski događaji budu ekonomski, društveno i ekološki održivi

  • 0

Na putu ka 2030. i ostvarenju globalnih ciljeva održivog razvoja u okviru Evropskog atletskog prvenstva u dvorani u Beogradu će biti organizovana sesija za volontere pod nazivom „Jump 2 Score Green” u periodu od 5. do 6. marta 2017.

 

Sesija će biti organizovana u saradnji sa ENGSO Youth organizacijom i Evropskom atletikom, a u okviru Green Inspiration programa.

 

„Jump 2 Score Green” set radionica predstavlja inovativan program primene globalnih ciljeva održivog razvoja kroz sport i angažovanje mladih, i podiže nivo svesti o individualnim i kolektivnim mogućnostima i sredstvima za pozitivnu akciju.

 

Tokom dva interaktivna dana, u pauzama takmičenja, volontiranja i navijanja, međunarodni tim će voditi odabrane učesnike kroz zelene stanice. Na svakoj stanici učesnici će imati priliku da saznaju šta su to globalni ciljevi održivog razvoja, kako sport može da doprinese njihovom ostvarenju i kako pojedinac svojim aktivnim učešćem može da dovede do promene.

 

FOTO: ASS

FOTO: ASS

 

Svi učesnici će se vratiti kućama sa novim idejama i saznanjima koje će primeniti u svojim okruženjima sa ciljem da doprinesu da naša planeta postane zelenije, sigurnije i tolerantnije mesto za život.

 

Od Amsterdama, preko Budimpešte do Beograda – sesija „Jump 2 Score Green” nudi smernice i primere dobre prakse kako da sportski događaji budu ekonomski, društveno i ekološki održivi.

 

Foto: ASS

Foto: ASS

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA