Pljušte pohvale na račun srpskih sudija: Gledao sam najboljeg Mažića do sada, spremni su za velika dela!

Za stručnjake dileme nema - srpski tim je bio sjajan na Alijanc Areni

  • 14

Dok su mišljenja fudbalskih navijača i laika podeljenja, ona stručna nisu - Milorad Mažić i njegovi pomoćnici su odradili sjajan posao na Alijanc Areni!

Srpske sudije su na meču Bajern - Arsenal (5:1) pokazale kako izgleda jedan kvalitetan tim. U meču gde je posla i te kako bilo, Đurđević, Ristić, Grujić i Đokić su zajednički kreirali savršenu sliku najboljeg srpskog sudije u utakmici osmine finala Lige šampiona.

Mažića i njegov tim su posle meča ''na sva usta'' hvalili nekadašnji fudbaleri Mihael Balak i Rio Ferdinan. Njih dvojica su sada stručni komentatori Skaj Sporta i u programu uživo imali su samo reči hvale.

>>> Englezi začepili usta Vengeru: Nemaš pravo da komentarišeš Mažićevo suđenje!

Oni su istakli sjajnu kontrolu meča, tačne odluke u krucijalnim momentima i sjajan autoritet kojim je Mažić smirivao uzavrelu atmosferu. Pogotovo u prvom poluvremenu.

Ono što je možda još i bitnije, srpski sudijski tim pohvalio je nekadašnji sudija Hauard Veb. On je na engleskoj televiziji izjavio da je na Alijanc Areni gledao ''najboljeg Mažića do sada.''

Foto: youtube.com/MrBeanyman Foto: youtube.com/MrBeanyman

Ubeđen je da je Srbin sazreo za velika finala zajedno sa svojim timom.

- Imao je potpunu kontrolu utakmice. U važnim odlukama bio je tačan i sjajno postavljen. Timski rad je bio fenomenalani zaista bez preterivanja mogu da kažem da je Mažić sa svojim timom ovu, ne tako laku utakmicu, sjajno odsudio - rekao je Veb tokom programa uživo.

Pohvale na račun srpskog sudijskog tima stigle su i od Dejana Nedića, čoveka koji komentariše i analizira suđenje na RTS-u.

Nedić je inače bivši sudija UEFA i predsednik strukovne organizacije FS Beograda. Dakle - čovek čije reči imaju posebnu težinu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je posebno apostrofirao sjajnu komunikaciju srpskog sudijskog tima, kada su pomoćnici iza gola u dva navrata sugerisali Mažiću kakvu odluku da donese. Kod druge situacije igrači Bajerna su čak tražili penal, ali je Grujić bio taj koji je, zajedno sa Ristićem, pomogao Mažiću.

Nedić je, takođe, detaljno analizirao svaku spornu situaciju i došao do zaključka da su Mažić i ekipa odradili sjajan posao.

Otuda i ne bi trebalo da vas začudi  ukoliko se srpski sudijski tim nađe u nekom finalu - LŠ ili LE. Podsetimo, kvote za to su već poznate.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • влада

    16. februar 2017 | 10:21

    Велико БРАВО!

  • Miljan

    16. februar 2017 | 11:18

    Trenutno najbolji tim sudija

  • livia

    16. februar 2017 | 10:53

    Ovo je najlepša vest koju smo mogli da dobijemo za naše sjajne srpske sudije. Za svaku pohvalu je ulazak na velika vrata u uži internacionalni sudijski krug!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA