≫ 

Da li će uspeti Denverov eksperiment? Jokić igrao ono što ne voli sa novajlijom, evo kako je ispalo (ANKETA)

Novi eksperiment, sličan neuspelom sa Nurkićem

  • 0

Trener košarkaša Denvera Majk Meloun iskoristio je utakmicu sa Minesotom za eksperiment. Novajliji Mejsonu Plamliju dao je veliku minutažu, ali je to donelo i malo pomeranje uloge Nikoli Jokiću, što se odrazilo na učinak našeg asa i rezultat.

Vulvsi su nadigrali Nagitse, s tim da je i meč svesno žrtvovan kako bi se opipao puls ekipe sa Plamlijem. Iako je formalno pokrivao poziciju centra, bio je Jokić i na "četvorci" koja mu nije baš draga, dolazilo je do gušenja u igri, a ovaj eksperiment je već propao kada je Maloun pokušavao da upari Jokića sa Nurkićem.

Ovaj put, razlika je u tome što je Plamli poznat kao centar koji ume da proigra poput Jokića, ali su dva igrača sličnih osobina ipak previše u jednom reketu, barem za prvi meč protiv Minesote koja je sve nesporazume u igri kažnjavala surovo. Ipak, navijače Denvera može da hrabri dobra atmosfera jer mediji koji prate klub navode kako Jokić već ima odličan odnos sa Mejsonom, koji je tek pre dva dana došao u klub. Šalio se sa njim tokom intervjua, a trener moli za strpljenje.

Plamli i Jokić su odigrali po 33 minuta, Amerikanac je imao 11 poena, 9 skokova i tri asistencije, Nikola 15 poena, 14 skokova i 4 asistencije, s tim da ga šut i nije služio kako ume (6-19).

- Osećam se loše što sam Plamlija naterao na 33 minuta na debiju... Ali prilagodiće se on, saradnja sa Jokićem će biti samo bolja - rekao je Maloun, koji je pre meča naveo i da Plamli neće startovati, što se ispostavilo kao netačno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA