Bio je poslednji u trci u finalu Olimpijskih igara, a onda je rekao" Ja to mogu"! Poučna priča koja će vam ulepšati dan! (VIDEO)

Verovatno nije ni očekivao da se nađe u finalu, ali kada je već bio tu uništio je mentalnom snagom svoje rivale

  • 5

Ponekad, ono što odvaja prave pobednike u životu od gubitnika nije ono kada počnete trku već mentalna snaga i hrabrost da prihvatite situaciju i nastavite da se borite iako vas je život bacio na zemlju! Zato prestanite da se žalite ako ste počeli trku prekasno za drugima (bilo koju trku u životu)

 

Uspravite se i nastavite dalje , jer ono što govorite sebi svakog dana može da vas podigne ili da vas baci u očaj. Budite pozitivni.

 

To je upravo uradio i američki atletičar Dejvid Votl, koji je iznenadio javnost i celu sportsku atletsku porodicu osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine.

 

Bio je osredni srednje prugaš i pravo je čudo što se našao u finalu tako velikog takmičenja. Trka je počela i on je bio poslednji nekih 600 metara. A onda je rekao sebi "Ja to mogu"

 

I dok su drugi izgoreli u želji da ostvare svoje najbolje vreme, Dejvid je obilazio jednog po jednog takmičara i na kraju pobedio.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stela

    31. mart 2017 | 11:20

    Pre 30 godina trčala sam školsku trku i kao i svaki put stigla medju poslednjima.Ka mi je na kraju školske godine zaključena trojka iz fizičkog,negodovala sam.profesor mi je tada rekao dokazi sledeće godine da možeš bolje.I tako su krenule sve moje buduće trke i bitke.Postala sam prilično dobar i poznati sportista,ostvarila sve životne ciljeve i dobila sve bitke do sada iako mi zvotni poziv nije spot i dalje se njime rekreativni bavim.Hvala sportu,profesoru Siniši.Ispunjena sam i uspešna osoba iako s i Bogu.Bila sam dete bez roditelja.

  • Rke koke

    30. mart 2017 | 22:51

    Snaga uma. Respect

  • jugos

    30. mart 2017 | 22:55

    Svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA