≫ 

Čovek koji je 5 puta razgovarao sa Džajićem, na kraju nije postao deo Zvezde koja je pokorila Evropu

Nekadašnji vezni igrač Budućnosti, Čelika i Rijeke otkrio je da je malo falilo 1989. godine da postane deo Crvene zvezde

  • 0

Krajem prošle godine mogli ste ekskluzivno na Telegrafu da čitate utiske bivšeg fudbalera Crvene zvezde Marka Vešovića o igranju u Rijeci, koja je i dalje lider u najjačoj hrvatskoj ligi i preti da prekine šampionsku hegemoniju zagrebačkog Dinama.

Partije koje pruža zadovoljavaju i stručni štab, ali i navijače i javnost, a to je nasledio od oca Radeta, koji je i sam nastupao za Rijeku od 1989. do 1991. godine.

- Od malih nogu (je takav). Izvan terena je miran, ne voli da se eksponira, ali na terenu je vulkan, to je od mene nasledio. Stekle su se neke predrasude o njemu, ali verujte da je sjajan dečko, obrazovan, završio i fakultet u Beogradu (sportski menadžment), bio odličan učenik u gimnaziji... Nosi sa sobom taj žar za pobedom, mislim da to nije mana - rekao je Rade u intervjuu za "Večernji list", i koji prisetio dana kada je zbog rata napustio Rijeku.

>>> Bili smo u Rijeci i napravili veliku reportažu: Tamo se zaista stvara najmoćniji klub Balkana! (VIDEO)

- Onog dana kad sam odlazio iz Rijeke, 28. avgusta 1991, rodili su mi se blizanci Marko i Nikola. Ukrcao sam se na brod za Dubrovnik s velikim žalom. Suze su mi potekle kad sam se popeo na palubu. Gledao sam Rijeku i pitao se hoću li više ikad videti ovaj grad. Hteo sam da ostanem i živim na Kvarneru, ali nažalost dogodilo se što se dogodilo - rekao je Rade.

Printskrin: youtube/HNK Rijeka Printskrin: youtube/HNK Rijeka

>>> Golčina Vešovića rastužila Zagreb, bivši igrač Zvezde doneo pobedu Rijeci u finišu! (VIDEO)

Nekadašnji vezni igrač Budućnosti, Čelika i Rijeke otkrio je da je malo falilo 1989. godine da postane deo Crvene zvezde koja se 1991. popela na vrh Evrope.

- Prvo je 1986. trebalo da pređem u Partizan, ali znate kakav je naš mentalitet. Čim bi te tražio neki jaki klub, upetljali bi se drugi, nekome nije bilo u interesu. Te godine kad sam došao u Rijeku imao sam pet razgovora s Džajićem da dođem u Zvezdu. Već smo sve bili dogovorili, ali ja sam taman te godine izašao iz vojske, imao sam pauzu od godinu dana pa, kad su nagovorili Kanatlarovskog da potpiše, odustali su od mene - rekao je Rade Vešović, danas trener.

Nije mu bilo suđeno da mu saigrač bude Robert Prosinečki, ali je zato "Žuti" značajno uticao na njegovog sina.

- Na utakmici protiv Vojvodine u Novom Sadu, na kojoj sam i bio, povukao ga je s krila na poziciju beka, koja nije bila njegova. Ali odigrao je sjajno, u Zvezdi su bili oduševljeni, pa je tako i ostao na toj poziciji. Marko može igrati na četiri pozicije, što je dobro za klub i trenera, ali pitanje je koliko je dobro za samog igrača. Robi je sjajan trener i čovek – dodao je Vešović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA