Malo je falilo da Milivojević zbog 1 miliona ne dođe u Palas! Sada mu predviđaju lep ugovor u nekom od TOP 4 engleska kluba (VIDEO)

Srbin je bio blizu Hala, ali Tigrovi nisu želeli da platne dodatnih milion ukoliko opstanu u Premiejr ligi * Prema relima Ranka Stojića Luka podseća na Barsinog Busketsa

  • 4
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kao da su znali da će samo dan kasnije dati svoj prvenac u dresu Kristal Palasa, i to protiv Arsenala, engleski Gardijan ''izbacio'' je sjajnu priču o Luki Milivojeviću. Mi smo se samo nadovezali...

Za njih je Milivojević čovek koji će spasiti Palas ispadanja u Čempionšip, a da je i veće zvezde od sebe ''pohapsio'' na terenu videlo se baš protiv "tobdžija" u ponedeljak veče, kao i nedavno na Stamford Bridžu protiv Čelsija.

>>> Olerdajs otkrio kako je Luka Milivojević odmah dobio poverenje da šutira penal! (VIDEO)

>>> Milivojević pojeo vezni red Arsenala, pa dočekao hvalospeve: Ovo su komentari oduševljenih Engleza na partiju Srbina!

Od dolaska iz Olimpijakosa odigrao je ukupno sedam mečeva, a njegov tim dobio je čak pet. To se automatski odrazilo na tabelu, gde Palas ima šest bodova više od Svonsija, prvog tima u opasnoj zoni, i meč manje.

Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

Navijači su mu skandirali posle meča sa Arsenalom, a malo je falilo da Luka završi u Halu. Verovatno i bi da je njihov menadžment pristao da mu da milion evra bonusa ukoliko Tigrovi ostanu u ligi.

Trener Marko Silva ga je silno želeo od onog momenta kada je Olimpijakos pristao da ga proda onome ko najviše ponudi.

Sem Oleradjs je bio mudar i pravovremeno je reagovao. Luka je za 13 miliona evra stigao na "Selhurst Park" poslednjeg dana prelaznog roka.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Big Sem ga je toliko želeo u svom timu i znao je da će transfer biti pun pogodak - rekao je za "Gardijan" grčki novinar Džoni Georgopulos.

Na debiju protiv Midlsbroa izabran je za igrača utakmice i svi su već tada videli da će Luka biti ključan šraf u borbi za opstanak.

Jedan do onih koji je bio ubeđen da će londonski klub biti u ''sigurnim rukama'' jeste nekadašnji finansijer Rada Ranko Stojić, čovek koji ga je vinuo na pozornicu.

- Bilo je samo pitanje vremena kada će se Luka prilagoditi. U Evropi, on je jedan od najboljih na svojoj poziciji. Svakih šest meseci napreduje, inteligentan je i podseća na Serhija Busketsa. Odlično čita igru i često telom otima loptu protivniku - jasan je bio Stojić.

Stojić je Milivojevića primetio kada je ovaj imao 15 godina i igrao za Radnički iz Kragujevca.

- Trener iz moje akademije mi je pomenuo da ''tamo negde ima neki klinac'' i odmah sam otišao da ga gledam i porazgovaram s njegovim ocem. Dobio sam informaciju da se za njega već interesuju Zvezda i Partizan, ali Rad je u to vreme imao sjajnu omladinsku školu i uspeli smo da ga dovedemo - rekao je Stojić.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Onog trenutka kada ga je Robert Prosinečki video na terenu 2011. godine bilo je jasno da će Milivojević završiti u Crvenoj zvezdi.

- Robi ga je zaista želeo. Prilikom našeg prvog susreta rekao mi je da će Luka biti kapiten. On je jednostavno bio lider i dolaskom u Zvezdu ostvario je svoj, ali i očev veliki san. Odluka da pređe na Marakanu uopšte nije bila teška - priznao je Stojić.

Golom u derbiju protiv Partizana u novembru 2012. godine kupio je navijače Zvezde za sva vremena. Ali, u Zvezdi su se tada dešavale neke čudne stvari i Luka je uskoro potpisao za Anderleht, zajedno u paketu sa Aleksandrom Mitrovićem iz Partizana.

- Dobro je bilo što su zajedno otišli u Brisel. Nova zemlja, novi klub, teško je... A njih dvoijica su prijatelji - počeo je Stojić:

Foto: Profimedia/Zuma Press - News/Corbis Foto: Profimedia/Zuma Press - News/Corbis

- Problem je predstavljala neodlučnost Anderlehta koji nije znao gde da stavi Luku - da li na mesto zadnjeg ili centralnog veznog?

Odigrao je samo 19 mečeva za Anderleht i preselio se na pozajmicu u Olimpijakos. Mičel je bio trener, a Milivojević je vrlo brzo pronašao svoje mesto u timu.

- Bio je veoma srećan kada je stigao u Olimpijakos. Silno je želeo da se ustali u prvom timu. Korak po korak i na kraju je postao kapiten - rekao je Georgopulos, pomenuti novinar grčke Gazete:

- Koliko je Milivojević bio značajan za Olimpijakos govori i podatak da je najtrofejniji grčki klub vezao tri uzastopna poraza kada je Luka potpisao za Palas. Vredi pomenuti i očajan posao Anderlehta koji ga je pustio za dva miliona evra.

Milivojević je u žižu sportske javnosti dospeo u jesen 2015. godine kada je sa Olimpijakosm pobedio Dinamo u okviru Lige šampiona. Nakon meča, ispred svlačionice se pojavio u kačketu Crvene zvezde.

Printskren: youtube/Index.hr Portal Printskren: youtube/Index.hr Portal

Ukoliko do tada nije - na Maksimiru je sasvim sigurno ''kupio'' sve navijače Zvezde i zauvek postao njihov miljenik.

A kako je krenuo, čini se da će vrlo brzo postati i miljenik navijača Kristal Palasa koji su mu već skandirali i pevali posle trijumfa nad Arsenalom. O društvenim mrežama i da ne pričamo. Fejsbuk, Tviter i Instagram su se ''usijali'' od hvalospeva upućenim na njegov račun.

- Za jednu ili dve godine ubeđen sam da će Luka igrati za neki engleski klub iz TOP 4 - jasan je Stojić.

(Telegraf.rs/Gardijan/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA