Najjače fudbalske škole sveta osetile moć klinaca iz Srbije

Na turniru su učestvovali škole fudbala najjačih svetskih timova poput River Plate iz Argentine, nemacke Arminije Bielefeld, španskog prvoligasa Levantea, timovi iz Meksika, Izraela, Irske, Argentine, Italije, Alžira, SAD, Švajcarske...

  • 0

Mladi srpski fudbaleri, članovi tima "Campione" ostvarili su veoma zapažen rezultat na najjacem turniru svetskih škola fudbala u Barseloni osvajanjem trećeg mesta u kategoriji do devet godina, odnosno četvrtog u kategoriji do 11 godina.

 

Na nezvaničnom Svetskom kupu koji nosi ime "Cupa Santa 2017", u konkurenciji više od 150 timova iz 15 zemalja srpski dečaci 2008. godište (U09) u borbi za treće mesto pobedili su nemacku ekipu TSV Rudov 4:2, dok su dve godine stariji fudbaleri (U11) poraženi posle izvođena penala 3:2 od spanskog tima Arenas.

 

Iz Srbije su na ovom prestiznom turniru uspesno ucestvovali i fudbalski klub Rad, kao i Škole fudbala Čabrinović, koja je stigla do četvrtfinala i Winner.

 

- Za nas je ovo bilo neprocenjivo iskustvo jer smo mogli da pariramo najboljim svetskim timovima u nasem uzrastu i videli smo da mozemo potpuno ravnopravno sa njima da igramo. Već na jesenjem Svetskom kupu u Holandiji napadamo svetske titule narocito nasi najjaci timovi U11 i U9 - izjavio je trener FK "Campione" Vladimir Mišić.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA