Muta Nikolić doveo pleja iz Harlema, a sa njim može da napadne ABA ligu! (VIDEO)

Plejmejker Devin Bruks nastupaće za Dinamik u Superligi Srbije

  • 1

Košarkaška Superliga Srbije počinje ovog vikenda, a osam najboljih klubova boriće se za plasman od prvog do četvrtog mesta koji vode u plej of.

I ne samo to, prve četiri ekipe igraće dogodine u ABA ligi. Nema sumnje da su Zvezda i Partizan favoriti i da će se boriti za prva dva mesta i za titulu, ali za poziciju tri i četiri osim Mega Leksa i FMP-a konkurišu još neki timovi.

Pre svega ekipa Dinamika sa Dorćola koja ima finansije i infrastrukturu da igra ABA ligu, a vodi je prekaljeni trener Miroslav Muta Nikolić.

Dinamik je tokom sezone doveo iz OKK Beograda najboljeg igrača KLS lige Kimani Frenda (40 godina), a za Superligu su angažovali i plejmejkera Devona Bruksa (25, 190)

Momak je rođen u Harlemu , Njujork, a igrao je za Bruklin Netse u razvojnoj ligi NBA. radi se o momku koji ima dobar kvalitet, dobru kontrolu lopte, dobar šut i odličan je na prodoru.

- Doveo sam ga. Moram da kombinujem da bude jeftin i da bude šta želim. Prethodno je igrao za Ohrid. Videćemo kako će da se adaptira. Mi nemamo plejmejkera. Ovi naši plejmejkeri, razgovarao sam sa nekim igračima, da ne imenujem, traže mnogo velike pare da bi odigrali ova dva meseca.

- A nemaju posla. Znači moram da se opredelim za stranca, što ja ne volim, ali šta da radim - rekao je Nikolić.

Nema sumnje da Dinamik ima želju da se uključi u borbu za prva četiri mesta i izlazak na Jadran.

- Voleo bih da idemo u ABA ligu. Što da ne? Uvek sam bio ambiciozan i osećam se sposobno. Moraš da imaš neki cilj da bi nešto napravio u životu. A sada nismo opterećeni time.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs/Izvor: Mozzartsport)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkoSi

    21. april 2017 | 15:07

    Prosto ne mogu da verujem da neki naš plej bez angažmana traži 10.000 EUR za dva meseca?! Ako je to istina, onda je mnoooogo glup, ali verujem da Muta preteruje. Što se tiče Dinamika, gledao sam par njihovih mečeva i to je daleko od neke ozbiljne ekipe. Marinović iz Borca ih je doslovce razneo. Videćemo kakoav je ovaj momak iz Bruklina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA