≫ 

VANREDNO SAOPŠTENJE KSS: Sale Đorđević zvao Denver da pita za Jokića, odgovor će oduševiti Srbiju!

Dobili smo odgovor!

  • 21

Košarkaški savez Srbije oglasio se povodom mogućnosti da Nikola Jokić ne igra za nacionalni tim na predstojećem Eurobasketu.

Jokić je posle menadžera Miodraga Ražnatovića i sam nagovestio takvu mogućnost, a na njemu je da tu odluku donese nakon konsultacija sa Denver Nagitsima. Saopštenje KSS prenosimo u celosti.

- S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu.

>>>Tri ZAŠTO zbog tri nelogična razloga koja Jokića teraju da razmišlja da odjavi Srbiju (VIDEO)

>>>JOKIĆ SE OGLASIO: Evo šta kaže o igranju za reprezentaciju na Eurobasketu! (VIDEO)

Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denver Nagitsa gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS - „Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?“:

- Na osnovu FIBA/NBA dogovora, ne možemo da zabranimo Nikoli da igra za Srbiju. Javite mi se ako imate još pitanja. Već sam imao razgovor sa Sašom Đorđevićem na ovu temu. Hvala vam - poruka je Karnišovasa.

Ovim završavamo sa bilo kakvim komentarima povodom ove situacije  - navodi se u saopštenju koje je potpisao Predrag Danilović, predsednik KSS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane pufne

    20. april 2017 | 16:00

    Ništa dok ga ne vidimo na pripremnim utakmicama

  • Zeljko

    20. april 2017 | 19:09

    Pa naravno da ne brani klub nego menadzer.Kako to da klub nikad nije zabranio Gasolu ili Parkeru da igraju za reprezentacije a 10 puta su vece zvezde od Jokica ili kako nisu sporni hrvatski reprezentztivci.Ukoliko neki nas kosarkas na nagovor menadzera odbije da igra za Srbiju svi srpski mediji bi trebalo potpuno da ignorisu nastupe tog kosarkasa sve dok ne zaigra za reprezentaciju.

  • ZZ

    20. april 2017 | 18:55

    Sale trebao si da zoveš Ražnatovića, a ne Denver!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA