Nema nameštanja u srpskom fudbalu! Gensek FSS preko kladionica objasnio kako je sve čisto

Jovan Šurbatović uveren da naši klubovi čestito rade svoj posao

  • 18

Na utakmicama Superlige Srbije nema nameštanja, tvrdi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović.

On je u izjavi za Informer objasnio na koji način funkcioniše sprega između kladionica i nadležnih fudbalskih institucija koja pomaže da se stane na put nelegalnim radnjama.

- Uveravam vas da je naše prvenstvo regularno - tvrdi Šurbatović i otkriva kako FSS dolazi do saznanja o mogućim nameštaljkama. 

- Kladionice imaju obavezu da preko jedinstvenog sistema upozore UEFA i FIFA svaki put kad prime neuobičajeno velike iznose na neki par. Međutim, mi smo pratili od Nove Godine oko 80 odsto utakmica na koje smo od kladionica dobili upozorenja, i nije došlo onako kako su predviđali.

>>> Srpski klubovi planirali da nameste mečeve, FSS ih opomenuo i sprečio veliku bruku!

Međutim, pre samo nekoliko dana, Večernje novosti su došle do otkrića da je nekoliko domaćih kladionica, koje imaju ugovore sa FSS, UEFA i FIFA, upozorile te organizacije da se nešto čudno dešava, konkretno da se primaju abnormalno velike uplate, a bruka je sprečena tako što su čelni ljudi našeg saveza na vreme uputili opomenu akterima “sumnjivih” utakmica da im prete drakonske kazne ukoliko se obistini scenario koji su predosetili “bukmejkeri”.

Navodno, u pitanju su mečevi minule runde Mladost - Radnički i Čukarički - Radnik.

Naime, velikom broju kladionica je bilo sumnjivo da će u mečevima plej-ofa Voždovac pobediti Javor (sa 2, kvota se strmoglavila na 1,30), da će Mladost u Lučanima izgubiti od niškog Radničkog (2,80 – 1,30, na većini svetskih kladionica na ovaj meč je bilo nemoguće klađenje), a da će Vojvodina uz manje muke savladati Napredak (1,65 – 1,35). U plej-autu su bile “viđene” pobede Bačke nad Novim Pazarom (1,75 – 1,35) i Čukaričkog nad Radnikom (1,55 -)

Šurbatović je potvrdio da je u FSS stigao mejl upozorenja za neke od pomenutih utakmica, ali ne i da su iz FSS reagovali na taj način da su upozorili te klubove da se "ne igraju".

- Najsvežiji su primeri utakmica Mladost - Radnički i Čukarički - Radnik. Za prvu nam je stigao mejl da je kvota na pobedu niškog kluba pala sa 2,75 na 1,25 i mnogo uplata na taj ishod je bilo. Međutim, meč je završen 3:2 za Mladost. Slično je bilo i sa Čukaričkim, za koji smo imali dojavu da će lagano da pobedi. I tu je slavio Radnik - podseća Šurbatović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA