≫ 

Đorđević saopštio spisak i najavio: Idemo u borbu na medalju na Eurobasketu! (VIDEO)

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 20. jul u Beogradu, a tri dana kasnije putuje se na Kopaonik. Prva prijateljkska utakmica je 2. avgusta protiv univerzitetske reprezentacije Srbije

  • 29

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Saša Đorđević saopštava u ovom trenutku spisak kandidata za nacionalni tim koji će se spremati za Eurobasket (31. avgust - 17. septembar) u Izraelu, Finskoj, Rumuniji i Turskoj.

Srbija će na šampionatu Evrope igrati u grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Rusije, Letonije, Belgije i Velike Britanije.

>>> Pitali smo Bobana Marjanovića da li očekuje poziv u reprezentaciju za Eurobasket (VIDEO)

Selektor će saopštiti 24 imena na širem spisku kandidata, a posle nekoliko dana skratiće spisak na 18 igrača.

>>> Zatekli smo Nedovića u Železniku: Evo šta nam je rekao o njegovom i Jokićevom nastupu na Eurobasketu! (VIDEO)

 Nikola Jokić se nalazi na spisku kao i Boban Marjanović, ali i Nemanja Bjelica koji je pozvan kao 25. a trenutno je na oporavku u Americi.

Pogledajte cveo video:

- Pred nama je zahtevno Evropsko prvenstvo, jer su favoriti ozbiljni i šalju najjače sastave. To je i naš zadatak i imperativ. Ovo je četvrta sezona koja radimo u istom sasatavu

- Imamo 25 igrača počevši od tog poslednjeg koji je u Americi na pripremama u Amerci, a to je Nemanja Bjelica. Videćemo šta će biti s njim.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ne bežimo od toga da svaki put kada se skupimo istaknemo medalju kao cilj, a tako će biti i sada. Kapiten Teodosic je rekao da dosta toga zavisi u kakvom ćemo sastavu biti, ali mi kao Srbija sa velikim kvalitetom ne smemo da postavljamo ciljeve niže od toga - rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u Kući košarke u Sazonovoj.

On je dodao da će glavni konkurenti na kontinentalnim šampionatu biti Litvanija, Španija, Turska i Grčka.

- Turska je 30 odsto jača na svom terenu, Litvanija je u punom sastavu, Španiji samo neće igrati sa Mark Gasol, a Grke predvodi NBA zvezda Janis Adetokumpo. Tu je i Hrvatska sa zamajcem iz prošle godine, kao i Francuska, Italija, Slovenija...", rekao je selektor.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na Ðorđevićevom spisku od 25 igrača nalazi se i Nikola Jokić, čiji nastup na EP je pod upitnikom. Ðorđević je kratko i jasno poručio da to nije pitanje za njega.

- Jel se ja zovem Nikola Jokić? Odgovorio sam na pitanje - odsečno je naveo.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prema njegovim rečima svi reprezentativci su u odličnom fizičkom stanju, izuzev povređenog Nemanje Bjelice koji je takođe na spisku.

- Razgovarao sam sa svim igračima, u tom trenutku niko nije mogao da zna šta može da mu se desi do kraja sezone. Svi su u dobrom fizičkom stanju, osim Bjelice, i ne vidim nijedan razlog da se ne odazovu pozivu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Novinare je interesovalo da li će Ðorđević predvoditi Srbiju i posle šampionata Evrope.

- Već sam odgovorio na to pitanje, sada pričamo o drugim stvarima. Ne želim da se ponavljam - zaključio je Ðorđević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    19. jun 2017 | 10:38

    1-teo 2-nedovic 3-BOGdan BOGdanovic 4-GAGI KAPITEN 5-kalina 6-LUCA KAPITEN 7-M. Macvan 8-BRAT (d)ULJICA 9-BIRCA BRAT 10-BOBISA 11-JOKARA 12-MILUTINOV

  • NОBL 135

    19. jun 2017 | 12:01

    Kakva dominacija...od 24 igraca 16 bivših,sadasnjih i buducih igraca C.Zvezde...ajmo Srbijo!

  • Rampage

    19. jun 2017 | 10:56

    Koga god ostavis Sale,imas moju,a i verujem podrsku vecine ljudi u Srbiji,verujemo i tebi i svakom momku koji je na spisku..prosto do sad,tolike godine i dok si igrao a i sad kao trener,nisi razocarao,a znam da i neces razocarati nikad!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA