≫ 

Ovo su Đorđevićeva iznenađenja na spisku: Nema dvojice koju su možda svi očekivali! (VIDEO)

Selektor je pozvao petoricu debitanata na širi spisak

  • 33

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević, saopštio je spisak od 25 kandidata za nacionalni tim koji će se pripremati zha Eurobasket (31. avgust -17. septembar)

Među 25 igrača nalaze se i nekoliko iznenađenja, momaka koji su debitanti a zaslužili su poziv. Međutim, ima i dvojice koji nisu na spisku, a možda su mogli da budu.

>>> Pitali su Đorđevića da li će Nikola biti na krajnjem spisku: Da li se ja zovem Jokić? (VIDEO)

Ipak, selektor se pita i njegova je poslednje jer snosi odgovornost za tim.

>>> Đorđević pozvao Jokića i Marjanovića i nekoliko iznenađenja! (FOTO)

Evo novih igrača u selekciji Srbije:

1. Branko Lazić - Zaslužio poziv odličnim igrama u Ecvroligi i ABA ligi, jedan od najboljih odbrambenih igrača Evrope, ali i jako bitan igrač u napadu,

2. Aleksaa Radanov - plejmejker FMP-a pokazao u Superligi da ima potencijal, a može da pokrije čak tri pozicije (plej, bek i krilo) i ima samo 18 godina.

3. Dejan Davidovac - Krilo FMP-a imao je dobru sezonu, a posebno se istakao u plej ofu u duelima sa Partizanom

4. Ognjen Jaramaz - mladi plejmejker Mega leksa ima 20 godina i već dve sezone igra na jako dobrom nivou u ABA ligi.

5. Ognjen Dobrić - Imao je solidnu sezonu u ABA ligi, u Evroligi niej mnogo igrao, ali je punu afirmaciju stekao u Superligi Srbije i plej ofu, gde je beležio i po 20 poena u proseku, a na kraju je i MVP finala plej ofa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sa druge strane na spisku nema dvojice igrača koje su možda svi očekivali, ali mnogi i nisu. Radi se o Radetu Zagorcu koji je već dva meseca u SAD i priprema se za prvu sezonu NBA lige, tako da i da je pozvan ne bi mogao da se odazove jer će leto proivesti u SAD, što Đorđević zna.

A i sa druge strane prošle godine je usred priprema napustio reprezentaciju da bi išao u Ameriku. Takođe, ove sezone nije imao tako dobre igre kao prošle.

Drugi na listi koji možda nedostaje je Dejan Musli centar Unikahe, koja je osvojila Evrokup. Imao je 11, 3 poena i 4,6 skokova po meču. S obzirom na veliki broj centara deluje logično što nema Muslija s obzirom da su tu Kuzmić, Raduljica, Milutinov, Štimac koji su imali mnogo bolje sezone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    19. jun 2017 | 11:52

    Мени изненађење што нема Новице? Боље он него Бирча. Од Бирче никаква корист, а Новица шоумен бар би се бусао у груди док други играју и побеђују.

  • Kleverli

    19. jun 2017 | 11:41

    ovi momci svi zasluzuju da se nadju na prvenstvu, bice jako tesko odluciti se koga odbaciti.

  • ☆☆☆

    19. jun 2017 | 17:46

    Sve je ovde dobro osim ovog netalentovanog Birčevića.Ja ne razumem zaista na osnovu čega njega zove? Sve ostalo je ok.Znamo svi da je nekoliko igrača zvao po svom običaju da ih sprema za neka buduća vremena,da osete duh reprezentacije i sl tako da Jaramaz,Dobrić itd su tu samo da uče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA