≫ 

Sve o Partizanovom rivalu: Trener Budućnosti želeo srpskog šampiona, milost saveza donela je titulu Crne Gore! (VIDEO)

Upoznajte malo bolje protivnika crno-belih u kvalifikacijama

  • 45

Fudbaleri Partizana neće preterano putovati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - rival će biti komšiluku, u Crnoj Gori, gde je Budućnost osvojila titulu posle pet godina.

Prva utakmica na programu je 11. ili 12. jula u Beogradu, a revanš je sedam dana kasnije u Podgorici.

Završnica prvenstva u Crnoj Gori bila je turbulentna, jer su uz Budućnost još i Mladost i Zeta imali isti broj bodova na kolo pre kraja, u kom je Budućnost slavila protiv Jedinstva i osvojila titulu, treći put od osamostaljenja države. Šest puta su sezonu završavali kao drugi. Bilo je dosta kontroverzi zbog odnosa Disciplinske komisije FSCG, jer klub nije kažnjen oduzimanjem više bodova zbog navijača koji su preknuli meč sa Mladošću.

Rezultat te utakmice je bio službeni, pa je titula otišla Podgoričanima zbog boljeg međusobnog skora.

Printskrin: rezultati.com Printskrin: rezultati.com

Ekipa nije briljirala na samom kraju, zbog čega je došlo do promene trenera. Miodraga Vukotića zamenio je Dragan Kažić, koji je u Srbiji vodio Hajduk iz Kule i Železnik, a radio je i na Islandu, u Singapuru i UAE.

- Najviše bih voleo da igramo protiv beogradskog Partizana. Bio bi to spektakl u svakom pogledu - rekao je Kažić nedavno.

Fudbaleri Partizana su trenutno na Zlatiboru, a upravo će i njegovi protivnici biti na toj planini zbog priprema, od 24. juna do 7. jula.

Kada je u pitanju sastav Podgoričana, nije se preterano menjao od kraja sezone. Jedino nije prisutan najbolji strelac ekipe Goran Vujović, koji želi da promeni sredinu i nađe angažman u inostranstvu. Pojačanja su stigla u vidu golmana reprezentacije Crne Gore Milana Mijatovića i Milana Vlaisavljevića iz Sutjeske.

Biće vrlo interesantno videti kakva će navijačka atmosfera biti u ovom dvomeču - Varvari i Grobari su umeli da se obračunaju, najčešće u okviru košarkaških utakmica dve ekipe u okviru ABA lige.

Klub je osnovan 1925. godine, a 1946. godine postaje i prvi prvoligaš iz Crne Gore.

Najveći uspesi su učešća u finalima Kupa Jugoslavije 1965. i 1977. godine. Budućnost je učestvovala i u RAPAN kupu (nekadašnji Intertoto kup) i to 1981. godine, kada je klub osvojio prvo mesto u grupi, kao i 1995. i 2005. godine.

Za klub "pod Goricom" nastupali su igrači poput Dejana Savićevića, Predraga Mijatovića, Dragana Vujovića, Dragoljuba i Branka Brnovića, Dragoja Lekovića, Željka Petrovića, Lazara Radovića, Nika Radovića, Nikole Jovanovića, Refika Šabanadžovića, Duška Radinovića...

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    19. jun 2017 | 14:59

    Pola CG navija za Partizan.

  • Podgorica voli Partizan

    19. jun 2017 | 14:49

    Zvezdan Terzić o žrebu u Nionu: Partizan 2x domaćin, UEFA-Mafija!

  • Dpslina

    19. jun 2017 | 13:38

    Kuku nama u svakom pogledu.Volim Buducnost ali stvarno necu ici na stadion.Bice jedan nas na 4 glodara.U C Gori se vise voli Partizan nego bilo koja reprezentacija.Podeliti im stotinjak karata i to im je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA