≫ 

Bivši igrač Partizana, dva Srbina i nekadašnji dželat iz Černomoreca: Ko čeka Zvezdu za 2. kolo kvalifikacija? (VIDEO) (FOTO)

Realno je da Zvezda igra protiv ekipe iz Kazahstana u 2. kolu Lige Evrope

  • 3

Crvena zvezda je imala sreće na žrebu za 1. kolo Lige Evrope, a naročito za 2. rundu, gde je izbegla nekoliko veoma ozbiljnih rivala i nezgodnih dvomeča.

Tako će se vicešampion Srbije u 1. kolu sastati sa Florianom sa Malte, dok je narednom čeka pobednik duela između kazahstanskog Irtiša iz Pavlodara i bugarskog Dunava iz Rusea.

>>> Prva reakcija iz Zvezde nakon žreba: Milojević ima samo jednu informaciju o rivalu sa Malte

Zvezda je apsolutni favorit u duelu protiv ekipe sa Malte, koja je prošle sezone završila na 5. mestu na tabeli, zato mnogi navijači već gledaju dalje, ka 2. rundi.

Ni bugarski, ni kazahstanski tim nisu u vrhu, niti predstavljaju krem kazahstanskog ili bugarskog fudbala, pa se može reći da je Zvezda imala sreće na žrebu i da će biti favorit za prolazak dalje.

IRTIŠ PAVLODAR:

Foto: fcirtysh.kz Foto: fcirtysh.kz

Zvezda se već jednom opekla u duelu sa kazahstanskim rivalom, kada je pre dve godine eliminisana od Kairata već u 1. kolu kvalifikacija, kada su Kazahstanci slavili na Marakani sa 2:0, dok je u Almatiju poražena sa 2:1.

Bio je to hladan tuš za navijače Zvezde i tada novog trenera Miodraga Božovića, ali ipak je Irtiš za klasu ispod Kairata, koji je uz Astanu jedini ozbiljan tim u Kazahstanu. Ostale ekipe su znatno slabijeg kvaliteta, uključujući i Irtiš, koji je prethodnu sezonu završio na 3. mestu.

Ono što je mala prednost Irtiša, jeste da je prvenstvo Kazahstana u toku, a oni su trenutno na 4. mestu sa 28 bodova iz 18 kola. Prva je Astana sa 39, drugi Kairat sa 37, a treći Ordabasi sa 35 bodova. U takmičarskom ritmu za razliku od Zvezde, koja će ove godine istorijski rano početi novu sezonu, jer utakmicu 1. kola igra već 29. juna.

Za Irtiš igraju i dva srpska fudbalera, Mario Maslać, koji je svojevremeno nastupao za Vojvodinu i Borac iz Čačka, kao i Stefan Živković, koji je u Kazahstan stigao iz Čukaričkog prethodne zime.

Takođe, tu je i bivši igrač Partizana, Ismail Beko Fofana, koji je takođe u Irtiš došao iz Čukaričkog.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Definitivno najzvučnije ime u redovima Irtiša je Frank Đa Đeđe, koji je takođe ostao crveno-belima u sećanju, i to negativnom, jer je pre nekoliko godina dao gol protiv Zvezde kada je igrala protiv Černomoreca, za koji je on nekada nastupao.

Osim što je postigao gol, Đa Đeđe je napravio i velike probleme crveno-belima i nema sumnje da će od njega pretiti i najveća opasnost po gol Zvezde.

Ostatak ekipe Irtiša uglavnom čine igrači iz Kazahstana, ali tu su i stranci iz Brazila, Portugalije, Gruzije, Kameruna... Ukupna vrednost tima prema specijalizovanom sajtu za procenu vrednosti igrača je 8 miliona evra.

Foto: Wikipedia/zac allan Foto: Wikipedia/zac allan

Stadion Irtiša ima kapacitet od 12.000 gledalaca, dok grad Pavlodar ima oko 330.000 stanovnika. Ono što je poseban problem jeste velika udaljenost Pavlodara od Beograda, pa bi crveno-bele i njene navijače očekivao naporan put. Grad je na samom severoistoku Kazahstana, te je udaljen više od 5.000 kilometara.

Printskrin: google.rs/maps Printskrin: google.rs/maps

Let traje više od 10 sati, a uključuje i dva presedanja. Vožnja do Kazahstana bila bi tek posebna avantura, jer put u jednom pravcu traje skoro 70 sati, a ne uključuje gužve na putu i zadržavanja na granici.

DUNAV RUSE:

Foto: fcdunav.eu Foto: fcdunav.eu

Bugarska je slabiji tim od Irtiša i očekivano bi bilo da Kazahstanci slave u 1. kolu i obezbede duel sa Zvezdom u 2. kolu. Dunav Ruse je prethodne sezone bio 4. tim bugarskog prvenstva iza Ludogoreca, CSKA iz Sofije i Levskog.

Vrednost tima procenjuje se na 2,2 miliona evra prema Transfermarketu. Ekipa je uglavnom sastavljena od bugarskih igrača, a tu je i Libanac Samir Ajas, kao i Ukrajinac Oleksij Larin.

Grad Ruse se nalazi na obali Dunava, po čemu je klub i dobio ime, a geografski je na severu Bugarske i ima oko 150.000 stanovnika.

Gradski stadion ima kapacitet od 12.400 gledalaca, a nema sumnje da bi u slučaju da naprave iznenađenje u 1. kolu, značajan broj navijača Zvezde došao na ovo gostovanje, za koje bi bilo mnogo lakše organizovati se.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno stanje

    19. jun 2017 | 21:54

    Nisko smo pali.Uskoro će nam pretnju praviti ekipe ranga GSP polet

  • Pedja

    19. jun 2017 | 23:07

    Ma Bugari će lagano izbacit kazahstance..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA