≫ 

Šok na Vimbldonu već 1. dana: Ispao jedan od najvećih favorita!

Mladi Rus Medvedev eliminisao Stena Vavrinku, 3. tenisera sveta već u 1. kolu turnira

  • 6
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prvi dan Vimbldona doneo je i prvo veliko iznenađenje. Sten Vavrinka je završio učešće već u 1. kolu, popšto ga je savladao Danil Medvedev, 49. teniser sveta sa 3:1 (6:4, 3:6, 6:4, 6:1).

Vavrinka, koji je 3. teniser sveta, i koji jena Vimbldonu bio 4. nosilac, poražen je na centralnom terenu, a očigledno je da mu treći Gren slem sezone ne prija toliko kao preostala tri, gde ima osvojene titule.

Švajcarac je u jednom momentu imao i problema sa povredom kolena, ukazivala mu se i pomoć, ali to ne umanjuje sjajnu igru mladog 21-godišnjeg Rusa, koji je zabeležio najveću pobedu u karijeri.

Vavrinka je prošle godine završio učešće u 2. kolu, pa će čak i izgubiti mali broj poena, ali je jasno da će ga Đoković sigurno prestići ukoliko nadmaši rezultat iz prošle sezone, kada je završio učešće u 3. kolu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Inače, ovo je Vavrinki čak 6. put u karijeri da je izgubio u 1. kolu Vimbldona. Govorilo se da je popravio igru na travi, ali je ove sezone imao i problem sa povredom.

Medvedevu je u 1. setu bio dovoljan jedan brejk za vođstvo, da bi u drugom uzvratio Vavrinka. Ipak, verovatno ključni trenutak viđen je u 3. setu, kada je pri vođstvu od 5:4 Medvedev napravio brejk i uzeo set.

U četvrtom je praktično počistio Vavinku sa terena i zasluženo se našao u 2. kolu, gde ga čeka Ruben Memelmans iz Belgije, 124. teniser sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    3. jul 2017 | 21:21

    Dolaze neki novi klinci...

  • NELE

    3. jul 2017 | 21:10

    Odkuda vam je Wawrinka bio favorit kada nikada nije dobro igrao na travi

  • RS

    3. jul 2017 | 22:59

    Čuj Karlović, onaj smor od igrača, ne mogu ga gledati i jedan gem. Samo nabija asove, trom, jednostavno dosadan lik...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA