≫ 

Šokantna predaja Novaka Đokovića na Vimbldonu!

Srpski teniser prinuđen da preda meč zbog problema sa laktom

  • 90
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković završio je učešće na Vimbldonu na bolan način - predajom, pri rezultatu 7:6(2), 2:0 za Tomaša Berdiha.

Na početku drugog seta četvrtfinala, Đoković je napravio grešku iz forhenda i odmah dao do znanja da ne može da nastavi meč zbog povrede lakta desne ruke.

Ovo je prvi put da je Đoković predao meč na gren slem turniru još od Australijan opena 2009. godine.

Nije delovalo na startu meča da će srpski teniser imati ovakve probleme: bio je siguran, ali kako je prvi set odmicao, servis je bio sve slabiji. Nekoliko puta je Novak pravio bolnu grimasu i tresao rukom da bi "ublažio" bol.

U celom prvom setu nije bilo nijedne prilike za brejk, da bi u taj-brejku Berdih brzo došao do prednosti od dva minibrejka. Pri rezultatu 5:1, Novak je najavio medicinski tajm-aut, i nije se preterano trudio da spasi šta se spasti moglo od taj-brejka, i nije dugo čekao na tretman doktora.

U nastavku, Berdih uzima svoj prvi servis gem bez izgubljenog poena, da bi Novak potom nanizao greške iz forhenda. Bol je bio suviše jak, pa je na kraju Đoković odustao.

Čeh će u polufinalu igrati protiv Rodžera Federera, koji je u tri seta savladao Miloša Raonića. U drugom polufinalu sastaju se Marin Čilić i Sem Kveri.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dača

    12. jul 2017 | 19:13

    Opet cu da kažem ..i to velikim slovima...HVALA TI ZA SVE POBEDE ,SRECU ,RADOST I SUZE RADOSNICE...koje si doneo ovom narodu Živ bio kralju i sve najlepše ti želim

  • Veso

    12. jul 2017 | 19:46

    Nole samo da te podsjetim ko je bio Miljan Amanovic,koji je 10 godina zivio za tebe,znao bolje od tebe sta je potrbno tvom telu da bi bio u zadnjih 10 godina jedan od naj spremnijih tenisera na svetu,ati ga odbaci ko zadnju krpu

  • Tanče

    12. jul 2017 | 19:54

    Od srce ti zelim brz oporavak Novace, zivot tece dalje, bice jos trofeja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA