≫ 

Đoković shvatio da je vreme za dužu pauzu: Hoće li Novak i ovaj put uspeti da izbegne operaciju? (VIDEO)

Nisam još odlučio, ali možda je bolje da propustim drugo polugodište, rekao je Đoković posle meča sa Berdihom

  • 19

Srpski tenser Novak Đoković mogao bi da propusti ostatak sezone kako bi se oporavi potpuno od povrede lakta.

On je zbog hronične povrede lakta predao meč Tomašu Berdihu u drugom setu četvrtfinala Vimbldona. Povreda nije naivna i muči ga već godinu i po dana, a što je nagore ni lekari ne mogu da postave pravu dijagnozu.

>>> Đokoviću su kritične zone laktovi, ramena i zglobovi: Logično je objašnjenje zašto ove povrede muče Novaka

Zato je pred Novakom samo jedan put, a to je odmor od šest meseci. Neophodno je da propusti ostatak sezone i konačno izleči povredu, a nije isključeno da će možda i na operaciju.

Prosto to je jedino rešenje, jer ovako zalečivanje iz meseca u mesec da bi odigrao koji meč na turniru ne vodi ničemu. Toga je svestan i on sam, a njegove reči tačno upućuju da je pauza neophodna.

- Ja sam u karijeri imao veoma malo povreda, mislim na neke ozbilnije povrede i operacije. Praktično sam jedni igrač na turu od tenisera u vrhu koji nije pravi duže pauze. Federer, Nadal pa I Mari, imali su i pauze po pet šest meseci.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Zahvaljujući mom pristupu treningu od malena koji mi je usadila Jelena Genčić, a to je zagrevanje i istezanje obavezno, ja sam veći deo karijere igrao bez povreda. Možda je sada došlo na naplatu.

- Nisam pauzirao nikad duže od mesec dana, ali sada moram da se pozabavim problemom povrede lakta koju vučem godinu i po dana.  Nije isključeno uzeti i pauzu od nekoliko meseci da se oporavi telo ali i um.

- Nisam još odlučio, ali možda je bolje da propustim drugo polugodište. Ne vidim da je kraj iza ugla.  Kako stvari stoje to je jedna od opcija, ali najpre da vidimo šta je sa laktom i kako da ga zalečim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA