Federer se ubio k'o majka, pa mamuran došao na konferenciju: Zvoni mi u glavi, previše sam mešao pića (FOTO)

Šampion Vimbldona je dao sebi oduška posle osvajanja 19. Gren slema u karijeri

  • 6
Foto: AP/Tanjug

Rodžer Federer se opustio nakon osvajanja rekordne 8. titule na Vimbldonu, a posle šampionskog bala u Londonu u čast pobednika trećeg Gren slema sezone, žurku je nastavio u baru s prijateljima. Prepustio se i opustio se uz alkohol, pa mu nije bilo lako da se probudi i da dođe na konferenciju dan nakon osvajanja trofeja.

>>>  Sada svi pišu o Federerova 4 pitanja koja postavlja ženi pre odluka u tenisu: Događaj iz 2014. je ključan za preporod i novu dominaciju (FOTO)

- Zvoni mi u glavi. Ne znam šta sam radio prošle noći. Popio sam previše različitih vrsta pića, pretpostavljam. Ali, nakon šampionskog bala otišli smo u bar i tamo je bilo oko 30 - 40 mojih prijatelja. Sjajno smo se proveli i otišao sam u krevet oko pet ujutru. Probudio sam se i nisam se osećao dobro. Poslednjih sat vremena sam konačno malo bolje ponovo. Ali, proveli smo sjajno vreme.

I fotografija koju je objavio na svom profilu na Tviteru govori o tome da je bio ''pod gasom''.

Federer je u 35. godini došao do 19. Gren slem trofeja, čime je popravio svoju poziciju na večnoj listi, a kada je upitan o sledećoj generaciji, koja već godinama ne može da dođe do izražaja od njega, Nadala, Đokovića, Marija, pa i Vavrinke... Federer ističe da je njima potrebno da promene stil igre.

- Mogli su da odluče da ne igraju na taj način, iako su ih treneri drugačijie učili. Možete lako da upadnete u takav mod da ne želite da napadate, da čak ne igrate volej jer ne želite da izađete na mrežu. Skoro svaki meč koji sam igrao ovde je bio protiv igrača koji nisu koristili servis volej.

Foto: Tanjug/AP

- Za mene je zastrašujuće kada vidim statistiku da tokom seta moj protivnik ima 2% servis volej igre. Kada analiziram protivnika i kada znam da ću igrati protiv igrača koji neće igrati servis volej, to je sjajno za mene. Oni se trude da kopiraju igrače koje karakteriše igra sa osnovne linije - Đokovića i Marija, ali oni su različiti, imaju mnogo oružja.

Federer je takođe rekao da nije sebi zacrtao kao cilj određeni broj Gren slemova i želi samo da ga zdravlje i dalje posluži.

- Bio sam veoma zadovoljan sa 17, moram da kažem. Naradno da sam bio srećniji sa 18, a da sam sada još srećniji sa 19. Mislim da zaista uživam u tome što radim, bitno mi je da ostanem zdrav, a onda ćemo videti šta će se desiti - konstatovao je Federer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA