≫ 

Novak krade tajne od tenisera koji ga je najviše prozivao: Đoković otkrio zašto je imao "rukav" i u kakvom mu je stanju lakat (VIDEO)

Najbolji teniser Srbije vratio se uspešno na teren posle 6 meseci pauze zbog povrede, ali je ona očigledno iza njega

  • 8

Novak Đoković se trijumfalno vratio na teren posle 6 meseci i pokazao je da je povreda lakta iza njega, pošto je na Kujong klasiku u Melburnu počistio sa terena 5. tenisera sveta Dominika Tima.

Najbolji srpski teniser se posle meča sa osmehom na licu obratio navijačima i istakao je da je lep osećaj vratiti se na teren posle toliko duge pauze.

- Lepo je vratiti se na teniski teren i u Australiju. Nije ovo bio lak period za mene, povreda je najveći protivnik za svakog sportistu. Učinio sam sve da se oporavim, šest meseci je prošlo od mog poslednjeg meča, ovo nije zvanični turnir, ali i dalje je meč, i dalje igramo na rezultat. Hvala publici koja nas je podržala, divno je vratiti se - poručio je Novak.

Nisi igrao ukupno 191 dan, da li si pomislio da možda nećeš uspeti da se vratiš?

- Ne, nisam o tome razmišljao, činio sam sve što mogu. Borio sam se, znao sam da ću morati da stanem i odem na dužu pauzu posle Vimbldona. Ali jednostavno, ovo je sve kao mašina, kada kreneš ne možeš da staneš. Imamo najdužu sezonu u svim sportovima, koja traje 11 meseci.

Foto: Guliver/Daniel Pockett/Getty Image

- Pauza je došla u pravo vreme. Povreda je nešto što ne želite kao sportista. Ali supruga i ja smo nekoliko meseci kasnije postali roditelji po drugi put. Hvala joj, aplaudiram za nju. I ona je prošla kroz težak period. Kada čovek vidi na porođaju kroz šta sve žena prolazi, onda mora da joj uputi još veće poštovanje.

- Volim svoju ženu, šaljem joj svu moju ljubav i poljupce. Sada je drugačiji život sa dvoje dece, oni nažalost nisu ovde, ali bili smo sve vreme zajedno i nismo se razdvajali poslednjih 6 meseci - poručio je Đoković.

Foto: Profimedia/Look Press Agency

Novinar je ipak želeo da se vrati na teniski teren, pa je postavio pitanje vezano za igru protiv Tima :''Dobio si prvi set 6:1, čini se da neće još dugo biti na mestu na kome se trenutno nalaziš na ATP listi?''

- Želeo sam da pričam o svojoj porodici, ali ako želite da pričamo o tenisu, nema problema - uz osmeh je počeo Novak, a zatim i odgovorio na pitanje.

- Ne pitajte me ništa o trenutnom renkingu, želim samo da pričam o svojoj igri. Bio je ovo sjajan start. Jedva sam čekao da odigram jedan meč. Želeo sam da igram u prvoj nedelji u sezoni, ali nije bilo suđeno. Nije mi lakat još bio spreman. To je bilo frustrirajuće. Imao sam pet i po meseci da se oporavim i vratim na teren, ali Australijan open je taj veliki turnir za koji želim da budem spreman.

Navijače je sigurno najviše zabrinulo to što je Novak imao neku vrstu steznika duž čitave ruke, a on je tu pomenuo i Nika Kirjosa, koji ima takvu vrstu "rukava" tokom faktički čitave karijere. Kirjos je često u prošlosti bio arogantan i prozivao je Novaka dok je on bio teniser broj jedan, ali je njihov odnos značajno popravljen. Moguće da je od njega i dobio savet koji bi mogao da mu pomogne da se posle povrede oseća bolje na terenu.

Foto: AP/Tanjug

- Da, u redu je ruka. Ovo je prvi meč koji igram sa "rukavom" u svojoj karijeri. Kradem tajne od Nika Kirjosa i trudim se da serviram što bolje. Pokušavam da uradim sve najbolje da mi lakat bude spreman za Australijan open. sportisti i njihovi timovi znaju kroz šta oni prolaze i nekada je strpljenje najbitnije. Drago mi je što sam se vratio - zaključio je Đoković.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    10. januar 2018 | 10:01

    Ajde NOLE vracaj se na teren u starom sjaju,šest meseci nisam upalio televizir...

  • Cure

    10. januar 2018 | 08:25

    Bravo.. Stavljam crvenu da ces osvojiti Open.. bice valjda kvota izmedju 5-7

  • Nikola

    10. januar 2018 | 10:19

    Hahaha ! Pa ja ne mogu da poverujem , Tim je igrao sa 30%. Sprda se covek. Kakav bre djokovic , on je svoje odigrao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA