≫ 

Anonimni Japanac demolirao Đokovića: Novak izgubio od 109. tenisera sveta! (VIDEO)

Srpski teniser poptuno neprepoznatljiv u poslednjem setu

  • 35

Najbolji srpski teniser  Novak Đoković, posle povrede lakta i nove dvomesečne pauze, završio je takmičenje na Indijan Velsu posle poraza od Japanca Danijela Tara 2:1 (6:7, 6:4, 1:6 ).

>>>Novak nikada nasmejaniji, fleksibilniji i spremniji: Trenira sa loptom, druži se sa Tajsonom i sanja titulu Indijan Velsa! (FOTO) (VIDEO)

Prvi put posle Rolan Garosa, Novak je na terenu pokazao svu želju za pobedom, motiv i inat koji su ga krasili tokom čitave karijere jer je zaista dao sve od sebe kako bi iz ovog duela izašao kao pobednik. Barem je tako bilo do sredine odlučujućeg seta, kada je do izražaja došla njegova loša fizička sprema, koja je posledica dugog odsustva sa terena.

Posle dobrog početka i dve brejk lopte, usledio je pad u igri i izgubljen set, da bi u drugom bio mnogo sigurniji i iskoristio osvojen brejk. Ipak to je bilo nedovoljno za pobedu jer je u trećem do izražaja došla fizička nepripremljenost, pa je poraz bio neminovan.

Ipak, iako je još rano za takve analize, deluje da se Novak oporavio o dpovrede lakta koja ga je mučila pa bi, kada i fizičku spremu dovede na željeni nivo ponovo mogao da se vrati u sam teniski vrh.

Početak meča ukazivao je na to da gledamo onog "starog" Noleta koji je svojim potezima dovodio svoje protivnike do ludila. Odmah je servisima i bekend paralelom osvajao poene, vrlo brzo je došao i do dva brejka pa je rezultat tokom prvog seta u jednom momentu bio 5:2 za srpskog tenisera.

Ipak, vrlo brzo nervoza je ponovo preovladala, za opšti strah svih njegovih navijača. Usledilo je izjednačenje 5:5, potom i 6:6, pa se otišlo u taj brejk koji je dobio Japanac sigurnom igrom.

Drugi set počeo je baš kao što se završio prvi. Taro je koristio svaku Noletovu nesigurnost i grešku, ali samo do rezultata 2:2. Za razliku od poslednjih meseci, kada je delovalo da Novak igra bez emocije, ovoga puta naš teniser bio je jako motivisan što se videlo tokom celog susreta, što su navijači i prepoznali.

Napravio je brejk za 3:2, koji je mudro iskoristio da stabilnom igrom osvaji set. Doduše, imao je još jedan mali pad pri rezultatu 5:4 kada na svoj servis nije iskoristio dve set lopte, ali je posle 40:40 usledio as poen posle koga je novim i osvojio set.

Koliko je Novaku stalo do pobede videlo se početkom trećeg seta kada je posle izgubljenog poena snažno udario reket u đon. I ovaj deo meča bolje je započeo Danijel. Poveo je sa 1:0, da bi potom imao dve brejk šanse koje samim čudom nije iskoristio jer je na čist penal, umesto terena, pogodio vrh mreže pa je loptica završila u autu. Taj drugi gem bio je pravi pakao za Novaka koji je spasio čak četiri brejk lopti.

Ali, pri rezultatu 2:1 Novak je stao. Gubio je 40:0 i posle duge razmene udaraca usledio je novi brejk za Japanca, što je bio i prelomni momenat meča. Do kraja Japanac je samo iskoristio svoju šansu i fizičku nepripremljenost Novaka koji je u nekim momentima jedva dolazio do daha, pa je i meč rešio u svoju korist.

VIDEO: Pogledajte intervju koji je Novak deo neposredno pred početak Indijan Velsa

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jezdimir Uskokovic -Triger&Duki

    11. mart 2018 | 23:40

    Volim i postujem Noleta, ali.... Moras znati kad se treba povuci... Ne kapiram ovo blamiranje... 109 igrac na svetu ga dobije 6-1 ??? Da li neko moze da se seti da je Federer gubio na ovakav nacin , od ovakvih tenisera ??? -Nole, kralju, pa nemoj to prvenstveno sebi da radis...

  • jupiter

    12. mart 2018 | 00:05

    Novak pod hitno da pocne da slusa svoje rogitelje i nikog drugog.. naravno i Bekera.. vracanje na stari tazim zivota.. i odbaciti sve ideje svoje zene.. koje su se pokazale katastrofalne za njega

  • ...

    11. mart 2018 | 23:21

    Glava gore, sta da se radi... Verujem jos uvek da moze da bude onaj stari, a i da ne moze nema veze, on je za mene LEGENDA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA