≫ 

Đoković poručio iz Beograda: Napravio sam grešku što sam se prerano vratio, plamen strasti je i dalje tu (FOTO) (VIDEO)

Srpski teniser ovu nedelju provodi u Beogradu gde se sprema za nastavak sezone

  • 5

Najbolji srpski teniser Novak Đoković održao je kratko obraćanje medijima u Beogradu, nakon što je završio trening na terenima svoje Akademije.

Đoković je svaki dan na svojim terenima na Dorćolu, gde se po beogradskoj vrućini sprema za Madrid. Biće to njegovo jedanaesto učešće u prestonici Španije, gde je 2011. i 2016. godine osvojio titulu.

Na terenima je sa njim bio i Marijan Vajda koji se nedavno vratio u njegov tabor.

Marijan Vajda na Novakovom treningu Foto: Marko Jovanović

- Zahvalan sam što su Vajda i Grič prihvatili poziv da se vrate. Napravili smo plan za sezonu na šljaci, pa ćemo ponovo sesti i analizirati sve i napraviti nove planove. Ranije je sve uspešno funkcionisalo, jer smo imali jasan plan i svega smo se precizno pridržavali. Dosta je bilo stvari koje su uticale na tok tog uspešnog niza od sedam, osam godina. Poslednjih godinu dana to nije bio slučaj, više je bilo snalaženje zbog lakta - rekao je Đoković.

Novak je otkrio i da je bio protiv operacije, ali je gledao dugoročno. Međutim, priznao je da je napravio grešku što se prerano vratio.

Đoković tokom treninga na Dorćolu Foto: Marko Jovanović
Đoković tokom treninga na Dorćolu Foto: Marko Jovanović

- Prerano sam se vratio na teren i to je bila moja odluka. Jako mi je nedostajao tenis, ali sam napravio grešku. Nisam bio fizički spreman i to mi se obilo o glavu. Rezultati u Barseloni i Monte Karlu nisu oni koji se priželjkuju, ali to je sve neki proces povratka. I ja se polako navikavam na to - rekao je Đoković i dodao:

- I dalje želim da nastavim da igram tenis na vrhunskom nivou. Ciljevi su isti koji su bili tokom cele karijere.Verujem u sebe i uvek sam verovao u sebe. Mislim da je to suština svega, svih nas. Taj plamen strasti prema ovom sportu nije utihnuo u meni. Vera postoji, samopouzdanje je nešto drugo. Ono se stiče rezultatima. Nivo samopouzdanja nije isti nego ranije, niži je. Ali to može vrlo brzo da se vrati posle nekoliko dobrih mečeva i jednog dobrog turnira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • loptica

    2. maj 2018 | 12:59

    Nole burazeru.. mislim da je vreme da se povuces ko covek.. nikad neces biti kao nekad... promenio si stil zivota sto je jako puno uticalo na tvoju igru... postigao si vrhunac i nek ostane tako.. nemas vise tu glad u sebi a kad nemas onda i gubis.. jednostavno ne muci se i ne pravdaj nikome.. nisi duzan.. hvala ti i za onoliko ucinjenog gde si podstakao i decu i roditelje da su u sportu.. imas lagodan zivot koji ti je reket doneo ostaje ti da uzivas ako umes..

  • Putin R.S

    2. maj 2018 | 14:05

    Ajde da vidimo i to cudo. Uz tebe smo, ali nemoj stalno jedne iste price. Strast jeste tu, ali snage nemas. Nemas misicne mase

  • Bojan

    2. maj 2018 | 19:06

    Vreme je da se ostavi reket.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA