≫ 

Đoković hvata zalet u Rimu, pao je i Gruzin, neka se spremi Vinjolas!

Srpski teniser sa 2:0 eliminisao Basilašvilija, naredni rival Španac koga je pobedio u svih pet mečeva koji su igrali do sada

  • 11

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu pobedom nad Gruzinom Nikolozom Basilašvilijem iz Gruzije (ATP, 74) rezultatom 2:0 (6:4, 6:2).

>>> Đoković u velikom problemu, ne sme da izgubi prva dva meča na Mastersu u Rimu!

Novaku je ovo bio prvi duel protiv 26-godišnjeg Basilašvilija, a rival u narednoj rundi biće mu Španac Albert Ramos Vinjolas sa kojim ima 5:0 do sada.

Poslednji put Srbin ga je pobedio na Australijen Openu bez izgubljenog seta.

Podsetimo da Novak brani veliki broj bodova (600) u Rimu gde je prethodni put igrao finale, plasmanom u treće kolo ispunio je jedan od ciljeva - pobeda protiv Gruzina znači da sigurno neće ispasti iz prvih 30 na svetu što bi se desilo da je Basilašvili slavio.

Đokoviće je bio impresivan na svom servisu u prva tri gema meča - nije izgubio nijedan poen!

Ipak, Srbin je tek u 10. gemu uspeo da "oduzme" servis Gruzinu, što je ujedno bio i ključni trenutak seta, ispostaviće se i meča - jer je upravo od te tačke duel išao u jednom pravcu.

Laganih 3:0 na startu drugog seta bili su pšreviše za njegovog rivala da se ponada senzaciji, do kraja smo gledali rutinu našeg tenisera koji je jedinu primedbu imao na loše španovane rekete što je u par navrata i stavio do znanja ljudima zaduženim za taj segment.

VIDEO: ogledajte kako je Novak "oduvao" Basilašvilija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko levajac

    16. maj 2018 | 18:02

    Svi podrsku Noletu,vraca se na stare staze.

  • Svetlana

    16. maj 2018 | 16:48

    Bravo, bravisimo Nole!

  • zoro i prijatelji

    16. maj 2018 | 16:49

    Sad mi je krivo zbog onih sto salju komentare o Nolu da ga drugi pustaju i da ide u penziju sto se sad sekiraju kad on pobedi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA