≫ 

Vimbldon: Ðoković protiv Sandgrena, Lajović na Federera

Obaveljen je žreb za treći Gren slem turnir sezone

  • 4

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković u prvom kolu Vimbldona igraće protiv Amerikanca Tenis Sandgrena, dok se Dušan Lajović sastaje sa prvim nosiocem i braniocem trofeja Švajcarcem Rodžerom Federerom, odlučeno je danas žrebom.

Ðokovićev rival je ovogodišnje iznenađenje na Australijan openu (stigao do četvrtfinala) i trenutno 57. igrač sveta, a Lajović je dobio verovatno najteži mogući zadatak jer protiv sebe ima tenisera koji ima osam titula na britanskom gren slemu, uz 19. učešća, u reprizi iz 2. runde prošle godine.

Ukoliko srpski as uspešno prođe prvu prepreku naredni protivnik biće mu pobednik između Argentinaca Orasija Zebaljosa i Gvida Andreozija, u istom delu nalazi se kao Dominik Tim, Aleksander Zverev, Huan Martin Del Potro i Rafalel Nadal, a ako bi Lajović napravio senzaciju išao bi na bolji iz duela Bendžamin Bonzi (Francuska) - Lukaš Lacko (Slovačka).

Srbija će imati još dva učesnika nakon odustajanja Viktora Troickog, Filip Krajinović se na startu sastaje sa Nikolasom Žarijem iz Čilea, a Laslo Ðere sa Italijanom Paolom Lorencijem.

U ženskoj konkurenciji, Aleksandra Krunić u prvom kolu igra protiv Amerikanke Medison Bregle i ukoliko je eliminiše ide na bolju iz duela Anastasija Sevastova (Letonija) - Kamila Ðorđi (Italija).

Vimbldon, čiji je nagradni fond 15.982.000 funti, počinje u ponedeljak i traje do 15. jula.

VIDEO: Novak posle Rolan Garosa rekao novinarima da ne razmišlja o Vimbldonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA