≫ 

Londonska pravila prekinula vrhunski meč Đokovića i Nadala: Borba za finale se nastavlja u subotu!

Srbin ima vođstvo od 2:1 u setovima

  • 78

Borba Novaka Đokovića i Rafaela Nadala za finale Vimbldona je završena! Ali samo delimično, pošto će ova dva velikana svoj polufinalni meč morati da nastave u subotu od 14.00 časova!

Moraće, jer su ''londonska pravila'' jasna i kažu da Centralni teren Vimbldona ima'' upotrebnu dozvolu'' za igranje samo do 23.00 časova po ostrvskom, odnosno do ponoći po srednjeevropskom vremenu. Mada su njih dvojica u taj-brejku trećeg seta već prešli tu granicu.

Pritom, i zakoni u Engleskoj ne dozvoljavaju da se sportske manifestacije igraju posle 23.00 časa po tamošnjem vremenu...

Nole i Rafa su odigrali tri vrhunska seta i prednost pred nastavak će imati Đoković koji vodi sa 2:1 u setovima - 6:4, 3:6, 7:6 (11:9)

Podsetimo, da su njih dvojica trebalo da izađu na teren oko 17.30 minuta, ali su se na njemu pojavili tek u 21.10. Razlog - maratonski duel Iznera i Andersona koji je trajao šest i po sati i koji je najduži meč odigran u polufinalu Vimbdlona ikada.

Bilo je Novaku u pojedinim trenucima i te kako teško Foto: AP/Tanjug

Sjajan, ali prosto sjajan meč odigrali su Đoković i Nadal. Barem ovaj deo od tri seta koji je trajao skoro tri sata.

To se posebno odnosilo na treći set koji je Novak dobio posle taj-brejka rezultatom 11:9. Imao je Nadal dve set lopte, zatim je na red došao i Đoković koji je agresivnom igrom naterao protivnika da pogreši.

Osim rezultatske, Novak sada ima i psihološku prednost. Odlično je ''otvorio'' meč i brejkom u 7. gemu je poveo sa 4:3. Taj trenutak je definitivno ''prelomio'' prvi set. Novak se nije previše umarao na Nadalov servis (5:4), sačuvao je snagu i svojom 5, asom je stigao do tri set lopte. Već prvu je iskoristio i poveo sa 1:0 u setovima.

Nadal je bio sjajan u drugom setu Foto: AP/Tanjug

U drugom smo videli seriju brejk šansi i tri iskorišćene. Nažalost, Nadal je bio taj koji je dobio dve i sa 6:3 je izjednačio na 1:1 u setovima.

Posle teškog drugog seta, dobra stvar za Đokovića jeste to što je sa 1:0 otpočeo treći na svoj servis. Kao i Nadal, koji je s nulom izjednačio na 1:1. Za razliku od prva dva seta, u ovom trećem nije bilo prilka za brejk i Novak je pre prve pauze imao vođstvo od 3:2.

Imao je Novak i 0:30 na Rafin servis, ali je Španac ponovo bio sjajan kada mu je to trebalo i izjednačio je na 3:3 u gemovima. Velika borba se nastavila, svako je bio siguran na svoj servis, koncentracija nije opadala i 5:4 za Novaka pred Nadalov servis je bio jedini logičan rezultat.

Novakov pogled ka loži Foto: AP/Tanjug

Španac je vrlo brzo izjednačio na 5:5 i pritisnuo Novaka u narednom gemu. Stigao je do 0:30, ali je Đoković dobrim servisom preokrenuo i poveo sa 6:5. Nadal nije dozvolio brejk, uveo je set u odlučujući taj - brejk. a tamo je Novak bio bolji za vođstvo od 2:1 u setovima - 11:9.

Prava drama se očekuje tek u subotu posle 14.00 časova...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sampion

    14. jul 2018 | 00:24

    Nole ti si jedan od najvecih sportista sveta svih vremena..veliki sampion i jos veci covek! Sta god da bude sutra samo guraj napred, bice to ili jos jedna pobeda ili poraz!

  • Partozan pa Bog

    13. jul 2018 | 22:51

    Ajmo nadal

  • Marko

    14. jul 2018 | 00:09

    Jaoo ameriko bombarduj nas opet, sravnjaj nas sa zemljom ako je moguce da ne postojimo vise zato sto smo toliko nisko pali da nam vise nema spasa. Slave se osobe iz raznih rijalitija a osobe kao NOVAK DJOKOVIC se mrze. Ne zasluzujemo.nista kao nacija, treba da nas gaze!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA