≫ 

ĐOKOVIĆ VS ANDERSON: Sve što bi trebalo da znate o njihovom duelu u finalu Vimbldona!

Podsetimo, finale je na programu od 15.00 časova

  • 7

''Nadam se da ćemo moći da igramo'', rekao je Novak Đoković posle meča sa Rafaelom Nadalom, a kao najava za finale Vimbdlona koje ga od 15.00 časova (RTS 1) očekuje sa Kevinom Andersonom!

Naravno, bila je to šala najboljeg srpskog tenisera koji je na terenu protiv Španca proveo pet sati, dok je Anderson dan ranije sa Iznerom igrao čak šest i po sati.

Jasno je da su obojica i te kako umorni od teških polufinalnih mečeva, ali finale Vimbldona je dovoljan motiv da od njih dvojice vidimo nadljudske napore u borbi za trofej.

Novak je, s jedne strane, igra dva dana, i neće imati ni 24 sata odmora, dok je Anderson u petak veče odjednom ''ispucao'' šest i po sati. Pritom je i protiv Rodžera Federera u četvrtfinalu igrao dva dana i pet setova.

>>> Finale Vimbldona bez vešalica, ćevapa i teletine: Kako je Novak Đoković udario šamar svima koji su ga prozivali za ishranu

Ljubitelji tenisa u sebi verovatno već postavljaju pitanje - šta možemo očekivati od Novaka i Andersona u finalu i ko je bliži pobedi?

To ćemo saznati do kraja dana, a vi u međuvremenu ''bacite pogled'' na činjenice koje su bitne pred njihov duel na londonskoj travi.

Đoković tokom trećeg seta protiv Nadala Foto: Tanjug/AP

Đoković je protiv Nadala imao 76 odsto uspešnosti na prvi servis, dok je na drugi imao samo 47 odsto. Takođe, imao je 73 ''vinera'' protiv Rafe. Na tom meču Novak je u većini vremena držao konce u svojim rukama i jasno se videlo da je pun samopouzdanja i da je povreda prošlost.

Srpski teniser ima priliku da osvoji svoju prvu titulu još od Istburna 2017. i ukupno 69. u karijeru. Trenutno ima skoro 4-4 u finalima na mečevima na travi i trenutno napada svoj 4. Vimbdlon.

Novak je pobedio na šest od svojih osam poslednjih finala Gren slema, a upravo onaj trijumf na Rolan Garosu 2016. mu je poslednji. Ono što uliva samopouzdanje jeste i to je Đoković pobedio 10 od 11 poslednjih mečeva na travi.

Brojke kažu da je Anderson bolje servirao u polufinalu i jasno je da je Južnoafrikanac bolji u tom segmentu igre. Imao je 84 odsto uspešnosti na prvi servis, odnosno 59 na drugi. Imao je i 118 ''vinera'' protiv Iznera.

Anderson tokom meča sa Iznerom Foto: AP/Tanjug

Ono što je važno jeste da Anderson na travi nikada nije osvojio titulu. Inače, u finalima ima skor 4-12, a izgubio je čak 11 od svojih 13 poslednjih. Igrao je samo jedno Gren slem finale, i to 2017. kada je izgubio na US Openu. Na poslednjih 13 mečeva na travi slavio je 11 puta.

Novak i Kevin su se šest puta međusobno sastajali do sada i Đoković vodi sa 5-1. Južnoafrikanac je tu jedinu pobedu izvojevao 2008. u Majamiju, a njihov poslednji meč jasno govori da će Đoković imati velikih problema.

Njih dvojica su 2015. upravo na Vimbldonu priredili spektakl kada je Srbin trijumfovao u pet setova, 7-5 u onom odlučujućem.

Đoković juri svoj 13. Gren slem i trijumf će ga vratiti među TOP 10 igrača. Anderson juri svoju prvu Gren slem titulu i posle ovog finala definitivno će ostati ispred Novaka na ATP listi. Trenutno je na 8. mestu.

Za kraj - kvota na Novaka je 1.20, a na Andersona 4.50!

VIDEO: Ovako je Novak "ubijao" vreme dok je čekao početak meča sa Nadalom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.

    15. jul 2018 | 10:18

    Završi to Nole-brate ! Ako može 3:0 bilo bi super i vraćaj se na 1. mesto koje ti pripada ! Samo hrabro i odlučno ! Idemoooo !

  • Mila

    15. jul 2018 | 12:15

    Vi sto ste napisali da ce Andreson da osvoji, izdajice srpskog roda !!! Novak Djokovic je kralj sada i za vek vekova !!!

  • Bggg

    15. jul 2018 | 10:41

    Kad pobedis pozdravi kolindu sa tri prsta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA