≫ 

Bravo, Nole! Đoković posle 3 seta savladao Raonića i prošao u polufinale Sinsinatija!

Posle velike drame Srbin je pobedio Kanađanina sa 2:1 (7:5, 4:6, 6:3)

  • 25

Novak Đoković nastavio je pohod prema tituli u Sinsinatiju, jedinoj koju srpski teniser nije osvojio u svojoj bogatoj karijeri. Nakon što je uspešno pregurao "dvodnevni" meč sa Bugarinom Dimitrovim koga je eliminisao posle tri seta, i preokreta, sada je pobedio Kanađanina Miloša Raonića sa 2:1 u setovima, 7:5, 4:6, 6:3.

>>> Đoković završio posao sa Dimitrovim, odmoriće dva sata, pa na Raonića za polufinale!

Nole će u polufinalu igrati protiv Hrvata Marina Čilića (subora, 20.00 časova), koji je savladao Španca Pabla Karenja Bustu.

Pokazao je najbolji srpski teniser kakav je šampion i ovom prilikom, bio je u nokdaunu u nekoliko situacija, i baš kada je bilo od vitalne važnosti za meč, Nole se dizao i zadavao udarce kanadskom "košarkašu".

Već u prvom setu naišao je na probleme, Raonić je, pošto je spasio pet brejk lopti u drugom gemu, u nastavku poveo sa 5:3 i bio nadomak osvajanja seta. Baš blizu! A onda, kao da je uragan krenuo ka njemu, Nole je vezao četiri gema, spektakularno se vratio i dobro uzdrmao momka rođenog u Podgorici.

Foto: Tanjug/Ap

U drugom setu, Raonić je uspeo da naplati ono što nije u prvom, uzeo je set uz brejk u trećem gemu od čega se Đoković nije oporavio do kraja drugo dela meča.

Prava borba se rasplamsala u odlučujućem periodu igre, Novak je bio u deficitu od 2:1 posle brejka rivala, a onda je uzvratio istom merom već u narednom gemu osvojivši ga nakon četiri brejk šanse.

Taj momenat kao da je ulio dodatnu snagu i impuls u igru našeg asa, od tada je bio nezadrživ, prepustio je Raoniću još samo jedan gem do kraja, u ostalom delu meča bio je, rečju - dominantan!

U stilu je završio duel, deveti međusobni protiv Kanađanina, protiv koga nema nijedan poraz u karijeri.

Parovi četvrtfinala Sinsinatija

Raonić - Đoković 1:2

Kareno-Busta - Čilić 0:2

Gofan - Del Potro

Vavrinka - Federer

VIDEO: Ovako se stvaraju šampioni! Novakova igra sa sinom Stefanom je jedna od najlepših stvari koju ćete videti danas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA