≫ 

Sudar titana u finalu Sinsinatija: Federer stoji Đokoviću na putu ka sanjanom trofeju!

Belgijanac Gofan izgubio prvi set u taj-brejku protiv Švajcarca, pa predao zbog povrede, Federeru će ovo biti osmo finale na ovom turniru - u svih sedam prethodnih je pobedio!

  • 33

Nije moglo bolje, nije moglo spektakularnije u finalu Mastersa u Sinsinatiju: Novak Đoković protiv Rodžera Federera!

Švajcarac je izborio meč za trofej posle predaje Davida Gofana, koji je izgubio prvi set posle taj-brejka, pa je poklekao usled povrede ramena i odustao od dalje borbe pri rezultatu 1:1 u drugom setu.

>>> Đoković pobedio Čilića za šesto finale Sinsinatija! (FOTO)

To znači da ćemo u velikom finalu Sinsinatija gledati 46. međusobni duel dvojice možda i najboljih tenisera svih vremena, novi pokušaj Novaka da osvoji jedini turnir iz Masters serije koji mu nedostaje, i napad Federera na osmu titulu na ovom turniru!

Trenutni odnos pobeda i poraza je 23:22 u korist našeg asa.

Gledajući statistiku finala obojice tenisera u Sinsinatiju, Švajcarac je favorit - igrao je sedam finala i svih sedam dobio, za razliku od Srbina, koji je izgubio u svih pet dosadašnjih mečeva za trofej u Sinsinatiju. Tri puta od Federera!

Ali, to je samo statistika...

Foto: Tanjug/AP

Stvarnost kaže da Novak igra kao preporođen, osvojio je Vimbldon, ušao u finale jedinog Mastersa koji mu nedostaje, željan da ga konačno prigrli.

O Federeru ne treba trošiti reči, i u 37. godini kadar je da igra na najvišem nivou, pokazao je to i ovde u Ohaju, na mestu gde procentualno ima ubedljivo najbolji skor kada je reč o mečevima za trofej u svojoj karijeri.

Biće ovo ujedno i prvi duel Srbina i Švajcarca posle Australijen Opena 2016. godine, kada je Nole slavio u polufinalu, a pobedio je i godinu dana pre toga u finalu turnira u Velikoj Britaniji.

Meč Federera i Đokovića u Sinsinatiju kreće od 22 sata.

VIDEO: Kakav Noletov poen za finiš meča sa Raonićem!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA