Spreman sam da uđem u istoriju: Đoković motivisan da osvoji Sinsinati!

Srpski teniser ima dovoljno snage, hrabrosti i lucidnosti da se domogne trofeja

  • 5

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da ima dodatnu motivaciju da osvoji turnir u Sinsinatiju, jedini trofej iz serije 1000 koji mu nedostaje u kolekciji. On će se večeras (22.00 RTS) boriti za titulu sa Rodžerom Federerom koji je do sada sedam puta osvajao ovaj turnir iz sedam finala.

>>> Đoković izgubio auto, a zatim pravio šou na parkingu: Gospođo, ja nisam teniser! Pomešali ste me s nekim (VIDEO)

Đoković bi osvajanjem Sinsinatija došao do "Zlatnog mastersa" pošto bi kompetirao svih 9 turnira iz serije 1000.

Nadal ima ukupno 33 trijumfa na Mastersima (Novak 30), ali čak 24 je ostvario na šljaci, uključujući rekordnih 11 u Monte Karlu. Španac nikada nije osvojio Pariz, gde je jedino finale igrao daleke 2007, kao ni Majami, gde je pet puta bio finalista, ali nijednom nije uspeo da preskoči i tu prepreku.

Novak Đoković želi da uđe u istoriju Foto: Tanjug/AP

Federer je sa 27 masters titula treći na "večnoj" listi i mada su mu uspesi ravnomernije raspoređeni od Nadalovih, on takođe ima dva turnira na kojima još ne zna za trijumf - Monte Karlo i Rim, oba na šljaci.

Kada se tome doda samo jedan trijumf u Parizu, jasno je da ni "FedEx" ne može da se meri sa Novakom, koji je na svakom mastersu osim Sinsinatija slavio najmanje dva puta!

- Biće teško. Ovde sam nekoliko puta izgubio od Federera, šesti put sam u finalu i nadam se da ću konačno uspeti da zabeležim pobedu. Sigurno je da ću dati sve od sebe. Znam da mogu da ispišem novu stranicu teniske istorije i to mi daje dodatni motiv", izjavio je Đoković nakon pobede nad Marinom Čilićem u polufinalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA