≫ 

Veliki skok Novaka Đokovića na ATP listi posle osvajanja Sinsinatija (FOTO) (VIDEO)

Novak će imati bolji status pred žreb na US Openu zahvaljujući napretku na listi

  • 23

Novak Đoković je osvajanjem turnira u Sinsinatiju kompletirao sve Masters trofeje i na taj način ušao u istoriju tenisa kao prvi kome je to uspelo za rukom.

Uspeh na dosad jedinom Mastersu koji mu je falio, značajno je uticao i na Novakov plasman na ATP listi, pošto je sa 1.000 osvojenih bodova skočio sa 10. na 6. mesto, pa će imati bolji status pred US Open, gde će biti jedan od favorita za titulu.

To znači da je Novak zahvaljujući ulasku među 8 najboljih na listi sprečio moguće duele sa Nadalom i Federerom već u 4. kolu US Opena, pa bi takav duel sada najranije mogao da se desi u četvrtfinalu u Njujorku.

Novak sada ima 4.445 ATP bodova, a nema sumnje da će samo nastaviti da napreduje na listi i da će ubrzo preskočiti Kevina Andersona i Aleksandera Zvereva, kojima je sada za petama, dok mu Del Potro na 3. mestu beži za 1.000 bodova.

Neprikosnoven na listi je Rafael Nadal sa 10.040 bodova, dok je poraženi finalista Sinsinatija, Rodžer Federer na drugom mestu sa 7.080 bodova.

Top 10 tenisera sveta; Printskrin: atpworldtour.com

VIDEO Đoković ušao u istoriju i ima nešto što Federer nema:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gasa

    20. avgust 2018 | 09:11

    Treba ga pozvati i organizivati docek u beogradu!!

  • Keljo

    20. avgust 2018 | 09:07

    Neka ti je sretno. Svojom zaslugom i trudom. Nicije ukrao vec svojim znanjem i znojem. Kapa dole.

  • Dorćolac

    20. avgust 2018 | 08:29

    Gde su sada oni što su govorili da treba da ostavi reket ? Gde su oni što su govorili da su Federer i Nadal bolji a statistika kaže da je Novak bolji i da ima više pobeda. Novače svima si sada začepio usta i dokazao da si najbolji. Hvala ti što Srbiju ovako promovišeš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA