≫ 

"Novinar" imitirao Đokovića na konferenciji i nasmejao ga do suza: Ti si sada zvanično najbolji! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser je bio izuzetno raspoložen posle plasmana u četvrtfinale

  • 0

Novak Đoković je na bio raspoložen da odgovara na pitanja novinara na konferenciji za medije posle pobede nad Žoaom Souzom i plasmana u četvrtfinale US opena, gde ga čeka Džon Milman, koji je šokirao Rodžera Federera.

Novak nije znao da u četvrtfinalu neće igrati protiv Federera, ali je sa velikim poštovanjem pričao o njemu, kao i rivalstvu protiv Švajcarca, koje je oblikovalo njegovu karijeru i od njega napravilo tenisera kakav je danas.

Prvo pitanje bilo je vezano za osvajanje Vimbldona ove godine, kao i kako je to uticalo na njegov život, da li bolje spava od tada i da li je srećniji.

- Prvo moram da kažem da tenis nije odlučujuća stvar da li sam srećan ili ne, ja sam otac dvoje dece, ima mnogo drugih dešavanja u mom životu, nije samo tenis. Naravno da se osećam bolje ako pobedim na meču, to je ono za šta naporno treniram svakog dana, ali i ako izgubim, neće promeniti kurs moje svakodnevice. Bog me je blagoslovio da postanem otac i to je promenilo moj život, dao mu je više svrhe i odgovornosti, i stvari koje vas čine srećnim, čak i kada izgubite tenis meč.

- Ako gledam samo tenis, naravno da osećam veliko olakšanje posle osvajanja Vimbldona, jer period od nekoliko poslednjih godina i sve kroz šta sam prošao zbog povrede, inspirisalo me da se vratim i da ponovo osvajam Glen slemove i da se vratim u vrh svetskog tenisa. To što sam bio van terena omogućilo mi je da reorganizujem svoj život, da razmislim kako ću igrati kada se vratim na tur.

Kako biste opisali rivalstvo sa Federerom?

Novak protiv Federera ima skor 24:22, poslednji meč igrali su u finalu Sinsijatija, kada je pobedio Đoković; Foto: Tanjug/AP

- To je uz Nadala najveće rivalstvo koje imam u karijeri. Mečevi protiv njega napravili su od mene tenisera kakav sam danas, kao i mečevi protiv Nadala i Marija. Na početku karijere nisam video stvari ovakve kakve su danas, da ću biti uz Nadala i Federera i da ću biti u eri tenisa i rivalstva sa njima. Drago mi je što mogu da budem svedok i njihovog rivalstva, jer je rivalstvo Federera i Nadala jedno od najvećih svih vremena u sportu, a da se istovremeno takmičim sa njima toliko dugo.

Koji meč sa Federom posebno pamtite?

- Finale Vimbldona 2014. i 2015, sećam se mnogih koje smo igrali na US Openu. Na početku svoje karijere sam izgubio mnogo velikih mečeva od Rodžera u odnosu na ono što sam želeo. Bio je uvek toliko dobar na najvažnijim turnirima, nikada mu nije padao nivo. Ja sam se mučio s tim na početku karijere, nisam imao konstantnos i tu sam morao da ozbiljno radim sa timom i da analiziramo šta moram da promenim u svojoj igri mentalnom pristupu, da bih mogao da pobedim. To je bio jedan od najtežih izazova koje sam imao u svojoj karijeri.

Novak proslavlja pobedu nad Gaskeom; Foto: AP/Tanjug

Novak se osvrnuo na to da podiže formu kako turnir odmiče, nakon što se na startu mučio u uvodna dva kola.

- Zapravo, imao sam nekoliko situacija kao sada tokom Gren slem karijere, da sam testiran na startu, a kako je turnir odmicao počeo sam bolje da uradam lopticu i da podižem nivo tenisa. Mučio sam se na startu, ali poslenji meč protiv Gaskea i Souze su bolji i spreman sam da nastavim sa dobrim igrama.

Poslednje pitanje bilo je rezervisano za ambasadore "Net generacije", a to su bili dečak i devojčica, koji su oduševili Đokovića.

Novače, svi volimo tvoje imitacije drugih tenisera, pamtiš li ti neku da je tebe neki teniser imitirao i koja ti je omiljena?

- Endi Rodik je napravio dobru imitaciju mene. Sada... Možda Kirijos - rekao je Đoković, nakon čega je dečak rekao da i on može da ga imitira i napravio je gestikulaciju rukama, kao što Đoković radi na kraju meča kada pozdravlja publiku.

Novaka je to iskreno nasmejalo, a na kraju je samo poručio da je to sada zvanično najbolja imitacija Đokovića.

Tačno 10 puta igrali su do sada, sedam pobeda ostvario je Rafa Nadal. Kec je zato vredan kvote 1,25. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Nadal – Tim.

Dužna je Karolina Pliškova Sereni Vilijams, baš ju je ona izbacila u polufinalu US Opena iz 2016. Uprkos tome – i godinama – Serena je i dalje favorit sa kvotom 1,33 na keca. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionica za meč Vilijams – Pliškova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA