≫ 

Japanka Osaka osvojila US Open, Serena nazvala sudiju lopovom i doživela najveći šamar u karijeri! (VIDEO)

Tenis je dobio novu zvezdu!

  • 13

Japanka Naomi Osaka nova je šampiona US Opena, pošto je u finalu slomila legendarnu Serenu Vilijams sa 6:2, 6:4.

Rešena je 20-godišnja Japanka da preuzme teniski presto u konkurenciji dama! Devojka egzotičnog porekla (majka Japanka, otac sa Haitija), iza sebe ima tek jednu WTA titulu, na Australijan openu je najdalje došla do 4. kola, Rolan Garosu i Vimbldonu do 3, sada je prevazišla sebe i Serenu koja je ispisala toliko strana istorije tenisa.

Serena je na ovom turniru napadala rekord Margaret Kort od 24 Grend slem titule, a ujedno joj je ovo bilo prvo finale posle porođaja.

Učinila je sve da se posle pauze na teren vrati još jača, ali nije mogla da se izjednači sa čuvenom Margaret na večnoj listi, ujedno ni da dođe do 7. titule na US Openu.

Ovaj Grend slem osvajala je 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 i 2014. godine, sadašnje finale ostaće joj ipak mala mrlja u karijeri.

Sredinom drugog seta, dugo se Vilijamsova raspravljala sa sudijom Karlosom Ramosom, pošto je gem počeo dodeljenim poenom Osaki zbog druge opomene.

Tražila je Serena izvinjenje od sudije i samo pojačala samopouzdanje rivalki svojom nervozom, a sve je kulminiralo pošto joj je gem oduzet za 5:3.

Povela je Japanka ovim rezultatom kada je Serena rekla sudiji da je lopov jer joj je oduzeo poen. Umesto poena, ostala je bez gema, zatim i titule.

Osaka slavi prvu u istoriji Japana na Grend slemu!

VIDEO - Šou Đokovića i Vajde na treningu na US Openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petak

    9. septembar 2018 | 00:37

    Ufff opasno je nesimpatična Serena, drago mi je za Japanku. Publika je loša i nepravedna. Molim boga da Serenu više ne vidim na TV.

  • Sara

    9. septembar 2018 | 07:35

    Nekulturni, bahati, nevaspitani, tipično američki stvor.

  • LA

    9. septembar 2018 | 07:43

    Serena ne bi sinoc pobedila i da joj nisu oduzeti poen i gem, bila je svesna toga i zato je bila nervozna. Napravila je rusvaj, nije joj prvi put, upropastivsi slavlje fantasticnoj Osaki. Sramota od nje ali jos vise od publike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA