≫ 

Noletova životna lekcija, 4. Laureus i poljubac na crvenom tepihu zadivili planetu! (FOTO) (VIDEO)

Svetski mediji sa puno pažnje ispratili su prestižnu nagradu koju je po 4. put osvojio Novak

  • 3

Najbolji teniser sveta Novak Đoković proglašen je po 4. put za najboljeg sportistu planete na dodeli Laureus nagrada, u ponedeljak uveče u Monaku.

Brojne zvezda svetskog džet seta i sporta uveličale su samo uručenje priznanja, a ono u čemu su svi bili saglasni jeste da je Novak potpuno zasluženo poneo laskavo priznanje.

Tako su se Kris Evert i legendarna Lindzi Devenport oglasili komentarom u kojem poručuju da je Novak "najveći svih vremena", i tako ga stavili na mesto ispred Nadala i Federera.

- Ni Rodžer ni Rafa nikada nisu povezali sva četiri Gren slema, a Đoković je jedan Gren slem daleko od toga da uradi dva puta - poručila je Lindzi.

Kada je reč o medijima, italijanska Gazeta delo Sport  u prvi plan stavljaja uspeh Đokovića i izuzetno jaku konkurenciju koju je imao u Empabeu, Modriću, Lebronu Džejmsu, Hamiltonu i ostalima. Takođe, dodaju da je nagrada otišla u prave ruke, i to, potpuno zasluženo jer "68  legendi svetskog sporta glasa i ne može da promaši" u izboru najboljeg.

Britanski mediji pored nagrade koju je Novak osvojio,ističu par Đoković uz brojne pohvale "stajlinga", kao i poljupca na crvenom tepihu koji je ostavio sve "bez daha".

Ovaj poljubac oduševio je svet; Foto: Tanjug/AP

Novak je imao jedan poljubac i za publiku; Claude Paris

Snažan utisak na svetske medije ostavilo je i priznanje Đokovića da je hteo da odustane i povuče se iz aktivnog bavljenja ovom igrom.

Razmišljao sam o tome da napustim tenis, jednostavno nisam našao sebe u tom momentu. Trebalo mi je nekoliko meseci da pronađem svrhu i značenje i mislim da ova nagrada reflektuje i simbolizuje to putovanje od nekoliko meseci. 

VIDEO: Nole je najbolji sportista na svetu!

Poznato je da je Đoković veliki šoumen gde god da se pojavi, a osim šaljive rečenice "ne mogu da plešem večeras", medijima, van Srbije, upečatljiv je bio i pozdrav Novaka i Monike Seleš sa tri poljupca u obraz.

VIDEO: Jer tri su za sreću! Novak Đoković i Monika Seleš se izljubili po srpski

Da podsetimo, Novak je prethodno istu nagradu osvajao 2012., 2015., 2016. godine. Po broju titula naboljeg sportiste planete, ispred je velikana poput Tajgera Vudsa, Lensa Amstronga, Mihaela Šumahera, Sebastijana Fetela, Rafaela Nadala i Luisa Hamiltona.

Izjednačio se sa Juseinom Boltom, dok je ispred njega sa 5 priznanja jedino još Rodžer Federer.

Zanimljivo, Noletu su stigle čestitke sa svih strena, a pored zvaničnika iz Srbije, njemu su čestitali i bivši saradnici, poput Borisa Bekera, kao i brojne kolege sportisti, i zvanične stranice teniskih i organizacija.

Tako Australijen open na šaljiv način prikazuje novakov uspeh.

 

Tu je i turnir u hrvatskom Umagu i Fudbalskog saveza Hrvatske:

 

 

Boris Beker pohvalio se nagradom igrača kojeg je trenirao.

 

 

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hmmmm

    19. februar 2019 | 14:27

    Bravo Nole Srbine. Volim kad mi jutro osvane a ono ti na prvoj stranici i to naj bolji i naj jaci ikad. IDEMO!!!!

  • Tanče

    19. februar 2019 | 14:37

    Bravo Novače! Zasluženo si pobedio junačino!!!!! ❤♥❤♥❤♥❤

  • Даре

    19. februar 2019 | 14:44

    Браво легендо..ау ја кад купујем беле патике размишљам како ће ми ићи на фармерке а ови их лагано на одела обувају

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA