≫ 

Kolšrajber "nokautirao" nespremnog Đokovića, Srbin ispao u trećem kolu Indijan Velsa!

Nemački veteran Filip Kolšrajber šokirao je najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića u trećem kolu Indijan Velsa i pobedio ga u dva seta!

  • 47

U meču koji se zbog kiše protegao na dva dana, trideset petogodišnji Nemac je slavio sa 6:4, 6:4, igrao je mnogo agresivnije od sredine prvog seta i zasluženo je pobedio Đokovića koji je bio potpuno van ritma tokom većeg dela meča.

Naš igrač je mnogo grešio i jasno se videlo da fizički nije dobro bio spreman, te da mu nije prijalo mesec i po dana pauze između Australijan opena i turnira u kalifornijskoj pustinji.

Forhend nije prolazio, promašaji iz bekhenda su se takođe ređali, a pošto u prvom setu nije koristio brejk lopte, to se osvetilo i Kolšrajber je profitirao.

Njih dvojica su u ponedeljak stigli da odigraju svega desetak minuta tenisa posle čega je Novak vodio 1:0 dok je drugom gemu bilo neizvesno, ali je Kolšrajber uspeo da izjednači.

Kada je igra resetovana u utorak uveče, na terenu je Kolšrajber polako dizao svoju igru i slao sve dublje lopte po terenu, dok je pokušavao da umrtvi igru srpskog igrača.

Đoković je mnoge udarce hvatao van balansa ili van tajminga, pa ne čudi što su mnogi završavali ili iza osnonve linije, ili pored terena mada je igrao dobro do šestog gema.

Tada je propustio jednu brejk loptu i čini se da je baš tada svoju sigurnost sa dve sjajne paralele našao Kolšrajber kada je izjedačio na 3:3.

Već u narednom gemu Nemac pravi brejk posle lošeg drop-šota i još nekoliko smušenih udaraca srpskog igrača, do kraja seta je sačuvao prednost i poveo 1-0 posle sat vremena igre.

Drugi set je započeo novim brejkom i već tada se videlo da je prvi reket sveta u velikom problemu.

Upisao se Novak na semafor ubedljivim gemom za 2:1, ali je to bila samo varka jer je u sedmom gemu Đoković pretrpeo novi brejk za 5:2 i Kolšrajber je imao set i dva brejka prednosti.

Međutim, uvukla mu se nesigurnost, jedan brejk je ispustio, da bi Đoković dominantno za nekoliko minuta stigao do 5:4.

Ipak, koncentracija se nemačkom veteranu tada vratila i uspeo je da bez većih problema odservira za meč iz drugog pokušaja i prođe do osmine finala gde ga čeka Gael Monfis.

Novaku sada sledi nastavak američke turneje i Masters u Majamiju.

Drugi set:

Foto: Tanjug/AP

6:4 Pobeda Kolšrajbera! Sreća za Kolšrajbera, dva forhenda, jedan na liniji, jedan jedva prešao mrežu za 15:0. Opet loptica pored linije, Nemac na dva poena od pobede. Dva poena i dva poziva na hok-aj nisu spasila srpskog igrača, kompjuter je dvaput pokazao aut i Nemac je uspeo da prođe dalje.

5:4 Rutinski, sada još jedan - Četiri poena, četiri za Đokovića! Dva promašaja Kolšrajbera, ali jako sigurna igra Đokovića koju nismo videli tokom čitavog meča.

5:3 Vraća se Novak! Napravio je brejk Đoković malo zahvaljujući nesigurnosti koja se uvukla u nemačkog igrača, a malo i zbog dva solidna poena koja je odigrao srpski igrač posle 30:30.

Foto: Tanjug/AP

5:2 Novi brejk Kolšrajbera - Kad ne ide, onda ne ide. Svi udarci koje je Novak rezonski nameštao išli su u aut i tako je bilo sa insajd aut forhendom koji je poslao pored linije u aut za novi brejk Kolšrajbera koji je pred pobedom u Indijan Velsu.

4:2 Kolšrajber puca od samopouzdanja, Novak po šavovima - Bekhend paralela ide u aut, Kolšrajber nakon toga vraća duboku loptiucu sa mnogo samopouzdanja, a Đoković opet greši za 30:0. Dobar servis u telo donosi Nemcu dve gem lopte, a novi kiks Đokovića novi potvrđen brejk.

3:2 Brejk je i dalje tu - Drugim as udarcem Đoković osvaja gem na svoj servis, ali je jasno da se muči na terenu. Fizički se ne oseća dobro i tražio je od svog tima osvežavajući napitak.

 

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

3:1 Kolšrajber siguran - Promašaj, promašaj, promašaj! U toj jednoj reči se mogu sumirati tri Novakova poena posle prvog poena u gemu koji je osvojio vanserijskim forhendom. Kolšrajber je izgubio taj jedan poen, osvojio naredna četiri i sačuvao prednost brejka.

2:1 Napokon gem sa nulom - Dva brza poena, pa forhend viner za 40:0 i onda loptica u mreži na Kolšrajberovoj strani, Srbin posle duže vremena osvaja gem bez muke.

2:0 Novak potpuno van ritma - Konačno da i Filip napravi grešku i pokloni poen Srbinu. Kratkog daha je bio taj poklon jer je već u sledećem pogodio odličnu dijagonalu i iznudio grešku Đokovića. Potom je odservirao as za 30:15. Đoković je iskontrolisao sledeći poen i odmah zatim izbacio lopticu dva metra u aut. Srećom, njegov takmac je izbacio forhend paralelu pored terena za 40:40. Dva auta Đokovića i potvrđen brejk Nemca.

1:0 Brejk za Kolšrajbera! Agresivan Nemac, osvaja dva poena, a onda vraća dubok ritern i tera Đokovića na plitku loptu posle čega šalje viner za 0:40 i tri brejk lopte. Novak greši u narednom poenu, šalje loptu van terena i njegov protivnik pravi novi brejk!

Prvi set:

Foto: Tanjug/AP

6:4 Filip osvaja prvi set - As u nevreme Kolšrajbera, pa dve greške, jedna Srbina, druga Nemca koji vodi 30:15. Jak servis, inicijativa u poenu i forhend po paraleli mu donose i 40:15, odnosno dve set lopte. Prvu Đoković spasava sjajnim drop-šotom, ali drugu nije mogao i Kolšrajber osvaja prvi set.

5:4 Novak smanjuje zaostatak - Đoković osvaja relativno siguran gem, servis, bez mnogo maltretiranja. Napravio je jednu duplu grešku kad je već imao 40:0 i onda je forhend poslao u aut, ali brine njegov stav na terenu. Uz malo sreće je pogodio osnovnu liniju i onda je dobio zicer i viner za gem.

5:3 Nemac potvrđuje brejk - Skraćuje Kolšrajber loptu za 15:0, ali Đoković ima spreman viner iz bekhenda u arsenalu 15:15. Sačekao je u narednom poenu Đoković grešku Nemca da bi se posle maratonskog poena Filip bolje snašao i poravnao na 30:30. Đoković vraća duboke lopte i Kolšrajber je jednom morao da pogreši. Učinio je to u poenu za brejk loptu Novaka 40:30, novu neiskorišćenu. Ritern u aut, pa još jedan i Kolšrajber potvrđuje brejk.

4:3 Brejk za Kolšrajbera - Jeftin drop-šot Novaka, pa jedan dobar poen i onda mreža, Kolšrajber se razigrao i dobro vraća. Đoković ne može da pronađe ritam pa promašajem daje protivniku dve brejk lopte na 15:40. Kolšrajber koristi prvu i vinerom iz forhenda pravi brejk!

 

Foto: Tanjug/AP

3;3 Spasao se ovog puta Nemac - Filip šalje sjajan servis Đokoviću, a onda pravi kardinalnu grešku u narednom poenu. Odigrava loš prilazni udarac koji Đoković vraća kao lob i tera rivala na grešku za 15:15 u situaciji kada je Nemac imao dobijen poen. Usledila je nova greška. Iskusni Nemac je dobio poen za 30:30, ali je onda delovao kao da se dvoumi kod novog prilaznog udarca i poslao je loptu u mrežu za brejk loptu Đokovića. Međutim, odigrao je savršen insajd in forhend i fantastično spasao brejk loptu posle čega je poslao još jednu vanserijsku paralelu i uzeo gem.

3:2 Čuva servis Đoković - Osvaja prvi poen srpski igrač pa pravi duplu servis grešku za 15:15. Nekoliko razmenjenih dijagonala, Đoković menja ritam i gađa paralelu forhendom. Loptica je u autu a Kolšrajber je imao 30:15. Igra se presporo i bez dinamike. Đoković je sa dva kvalitetna servisa uzeo dva poena do gem lopte, a onda ga je Kolšrajber "častio" malim promašajem.

2:2 Izjednačio je Filip - Poveo je Kolšrajber 15:0 da bi Đoković novom kombinacijom na mreži uzeo poen za 15:15. Nakon toga je loše riternirao, a onda i pogodio vrh mreže. Nemac je imao 40:15 kada je sevnuo fantastičan forhend njegovog protivnika. Kolšrajber odgovara sjajnom paralelom i osvaja gem.

2:1 Đoković - Radi forhend, bekhend malo škripi, ali je baš njime Novak na mreži sa dva dobra udarca osvojio poen za gem, pri rezultatu 40:30 i posle dve propuštene gem lopte.

VIDEO - Novak Đoković osvojio 15. Grend slem!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA